Відновлення пасажу «Міколяша» на вулиці Коперника обговорять з мешканцями

3880 0
Нині інвестор пропонує відтворити фрагмент втраченої будівлі пасажу «Міколяша», там планують відкрити магазини та офісні приміщення.
Фото: ДП "Містопроект"

Фото: ДП "Містопроект"

Виконком Львівської міської ради не затвердив містобудівні умови та обмеження для проєктування відновлення пасажу «Міколяша» на вул. М. Коперника, 1. Проєкт відправили на доопрацювання, також проведуть консультації з мешканцями.  

Читайте також: Депутати не проголосували за збереження вілли Стеткевича на Замарстинівській

Відновити частину критого проходу між вулицями Коперника та Вороного – Пасаж Міколяша – планують уже понад 10 років. Історично в цій будівлі розташовувались ресторани, магазини та аптека відомого чеського підприємця Петра Міколяша.

Нині інвестор пропонує відтворити фрагмент втраченої будівлі пасажу «Міколяша», там планують відкрити магазини та офісні приміщення. Будувати планує підприємство «Албіс Компані» Кіпрського товариства з обмеженою відповідальністю «Діаніум Трейдінг Ко. Лімітед». Проєкт розробили на основі архівних матеріалів.

Водночас деякі мешканці виступили проти будівництва на цій території. Вони кажуть, що під час будівельних робіт можуть постраждати кам'яниці, які поруч.

Виконавчий комітет вирішив додатково вивчити питання та обговорити будівництво за круглим столом, згодом знову винести питання на виконком.

Нагадаємо, що детальний план території, обмеженою вул. М. Вороного, вул. С. Руданського, вул. Ф. Ліста, вул. М. Коперника, пл. А. Міцкевича, просп. Т. Шевченка, передбачає будівництво 6-поверхового готелю, дворівневого підземного парікнгу, реконструкцію вулиць Ференца Ліста, Миколи Вороного та реконструкцію з облаштування пішохідної зони вулиці Руданського. У 2018 році виконавчий комітет не погодив відновлення пасажу через протести мешканців.

Вікторія Савіцька

Головне фото - візуалізація проєкту 2018 року



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!