Pfizer заявила, що ефективність їхніх таблеток проти коронавірусу становить 89%

1584 0
Компанія стверджує, що ліки знижують ризик смерті та госпіталізацій серед вразливих пацієнтів.
Фото ілюстративне. Myriam Zilles On Unsplash

Фото ілюстративне. Myriam Zilles On Unsplash

Фармацевтична компанія Pfizer заявила, що таблетки проти коронавірусу, які створила їхня компанія, ефективні на 89%. Про це йдеться у дослідженні, яке опублікувала компанія, передає CNN. 

Препарат отримав назву «Паксловід», він призначений для людей похилого віку і тих, що мають вищий ризик важкого перебігу хвороби. 

У дослідженні йдеться про те, що випробування показали зниження ризику смерті або госпіталізацій через коронавірус на 89%, якщо людина не так давно заразилася. При цьому, серед тих, хто пройшов курс лікування в рамках дослідження таблеток, не помер. У той час, як серед тих, хто приймав плацебо, зареєстровано 10 смертей.

Крім того, компанія вказує, що 19% людей, які отримали лікування, мали побічні ефекти, однак не вказують, які саме. 

Читайте також: Велика Британія першою схвалила таблетки від коронавірусу

Нагадаємо, що Велика Британія першою у світі схвалила препарат «Молнупіравір» проти коронавірусу, його можна приймати вдома. У агенстві зазначили, що препарат є безпечним та ефективним у зниженні ризику госпіталізації та смерті у людей із легкою та середньою формою тяжкості Covid-19, які мають підвищений ризик розвитку тяжкого захворювання. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!