Пішохідний перехід на Соборній поки що не ліквідовуватимуть

2348 0
Рішення комісії з безпеки дорожнього руху про закриття пішохідного переходу відправили на юридичне доопрацювання.
Фото: Google-maps

Фото: Google-maps

Пішохідний перехід на площі Соборній, де вантажівка насмерть збила жінку, поки що не ліквідовуватимуть. Відповідне рішення прийняли під час засідання міської комісії з безпеки дорожнього руху 5 грудня.

Члени комісії відправити своє попереднє рішення про закриття переходу на юридичне доопрацювання, аби визначити, чи немає в ньому порушення законодавства, зокрема норм ДБН. Крім цього, на переході мають визначити інтенсивність руху.

Читайте також: Чорно-білі й небезпечні. Чи потрібні Львову пішохідні огородження

Нагадаємо, 31 жовтня на пішохідному переході на площі Соборній вантажівка збила насмерть жінку. Після цього депутат міської ради Юрій Кужелюк запропонував закрити перехід, оскільки він небезпечний. Відповідне рішення комісія з безпеки дорожнього руху підтримала 21 листопада.

Після цього низка урбан-активістів закликали скасувати це рішення, оскільки переходом активно користуються пішоходи. Зокрема, керівниця відділу урбаністики ЛКП «Інститут просторового розвитку» Олександра Сладкова апелювала до того, що смертельна аварія трапилася через відсутність у вантажівки спеціальних дзеркал.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!