Помер головний режисер Львівського театру ляльок

10967 0
Володимир Підцерковний працював тут режисером із 2017 року.
Фото: Львівський театр ляльок

Фото: Львівський театр ляльок

У Львові помер головний режисер театру ляльок Володимир Підцерковний.

«Із сумом повідомляємо, що сьогодні вночі відійшов у вічність головний режисер театру Володимир Євгенійович Підцерковний. Світла пам'ять!», – йдеться у повідомленні театру.

У театрі Тvoemisto.tv розповіли, що Володимир Підцерковний працював у Львівському театрі ляльок головним режисером із 2017-го році. Він народився 1957 року. Свого часу закінчив Київський державний інститут культури ім. О. Корнійчука та Рівненський державний інститут культури (режисерське відділення). Творчий шлях починав у Рівненському обласному театрі ляльок спочатку як актор, а згодом і як режисер. Перед Львівським театром ляльок займав посади головного режисера також у Рівненському обласному театрі ляльок та у Івано-Франківському академічному обласному театрі ляльок ім. Марійки Підгірянки.

Упродовж життя Володимир Євгенійович створив понад сорок вистав для дітей та дорослих у різних театрах України. У Львівському театрі ляльок зробив три постановки – «Таємниця Лісовичка», «Витівки лиса Микити» та «Зоря благодатна».

Він помер після довгої боротьби із важкою хворобою. Хвороба переслідувала пана Володимира упродовж двох десятиліть. Останніми роками сумно жартував, що вже перебрав відміряний собі вік і живе в кредит.


 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!