Понад 400 бандуристів у центрі Львова одночасно виконали твори Шевченка. Атмосферне відео

5621 0
У Львові зафіксували національний рекорд.
фото: Ольга Матейчик / Facebook

фото: Ольга Матейчик / Facebook

Сьогодні, 9 березня, до 205-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка у Львові встановили національний рекорд за наймасовіше бандурне виконання пісень на слова Кобзаря. Про це повідомляє прес-служба ЛОДА.

407 бандуристів з різних районів Львівщини одночасно виконали «Заповіт» та «Реве та стогне Дніпр широкий». Попередньо планувалося, що участь у встановленні рекорду візьмуть 350 бандуристів.

«У 2016 році у Херсоні встановили рекорд України, тоді зібралось 132 бандуристи. Сьогоднішній результат у Львові перевершив цей рекорд майже в три рази, кількість бандуристів і бандуристок – 407. Рекорд України встановлено», – зазначив представник  Національного  Реєстру Рекордів України Павло Горішевський.  

Партитури для сього проекту написав композитор Іван Небесний. Бандуристами спільно співали Академічною хоровою капелою «Дударик» та солістами Петром Радейком, Назаром Савком та Назаром Лозинським.

Фото прес-служби ЛМР


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!