Посадовця Брюховицької селищної ради звинувачують у відчуженні землі Міноборони

2960 0
За оцінкою експертів, ринкова вартість незаконно відчуженої землі становить 30 мільйонів гривень.
Фото: СБУ

Фото: СБУ

СБУ сьогодні, 25 вересня, повідомила про те, що депутата однієї з селищних рад у Львівській області викрили на розкраданні землі Міноборони.

Оперативники спецслужби встановили, що зловмисник разом зі спільниками вирішили «освоїти» 1,7 гектарів землі військового містечка. Право власності вони оформлювали на підставних осіб і продавали громадянам за ціною приблизно 5 тисяч доларів за 0,01 га. За оцінкою експертів, ринкова вартість незаконно відчуженої землі становить 30 мільйонів гривень, кажуть у СБУ.

Правоохоронці викрили злочинців під час підписання договорів купівлі-продажу земельних ділянок та отримання за них $165 тисяч. Їм інкримінують «шахрайство» та «зловживання владою або службовим становищем».

Водночас у поліції Львівщини повідомили, що викрили на оборудці з незаконного відчуження земель Міноборони посадових осіб селищної ради та службовців квартирно-експлуатаційного відділу міста Львова Міністерства оборони. Там встановили, що посадовці селищної ради та службовці квартирно-експлуатаційного відділу міста Львова Міністерства оборони України підписали акт, узгодили межі та змінили місце розташування земельної ділянки площею 141 гектар військового містечка.

Якщо провину доведуть, то спільникам загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Вчора, 24 вересня, повідомлялося про обшуки у будинку дружини селищного голови Брюхович Володимира Доманського.

Водночас на сайті Брюховицької селищної ради вчора 24 вересня оприлюднили заяву, що обшуки у помешканні селищного голови Брюхович провели з приводу кримінальної справи 2012 року.

Під час обшуку вилучили пропозицію страхової компанії щодо співпраці, проєкт концепції розвитку території військового містечка № 160, виготовлений у 2018 р. для передачі даного містечка у комунальну власність селища.

У селищній раді вважають це політичним замовленням конкурентів на виборах 2020 р. до місцевих рад. Там кажуть, що це боротьба за військове містечко, яке в майбутньому може опинитися у власності Львівської ОТГ.

Там також наголосили, що справа, за якою проводяться обшуки, стосується  2012 року, а каденція селищного голови Брюхович Володимира Доманського розпочалася в кінці 2015 р. Хоча у 2012 році Володимир Доманський був депутатом Брюховицької селищної ради (2010 – 2015 рр), головою комісії комунального господарства, містобудування та землекористування.

Наразі проводиться понад 20 обшуків у службових приміщеннях сільради та Міноборони, за місцем проживання підозрюваних та в їхніх автомобілях. Оцінка здобутих доказів у кримінальному провадженні триває.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!