На правах реклами

Recreativ. Як ефективно рекламуватися під час війни

888 0
Війна руйнує людські життя, міста та бізнеси. Все, що українці створювали та будували важкою працею, тепер під загрозою. Напевно, інші б опустили руки. Але українці – найхоробріші в світі, тому продовжують розвивати свої компанії та підтримувати економіку. Звісно, вже з новими підходами.

Бренди не лише пристосувались до нових потреб аудиторії (адаптували чи випустили нову продукцію, змінили логістику, тощо), вони також переглянули свої комунікаційні стратегії. 

Зараз не багато з них можуть дозволити собі зняти промо-ролик чи організувати активності офлайн. І справа навіть не в бюджетах, з’явилися нові складнощі: команди підрядників і клієнтів розкидані по світу, неможливо передбачити повітряну тривогу чи відключення електроенергії, офлайн-зустрічі є небезпечними, а техніка чи локація можуть бути знищені в будь-який момент. 

Все це не дає змоги планувати класичні маркетингові активності. А просувати товар чи послугу необхідно навіть під час війни. Тож бренди перейшли на онлайн-рекламу, а найкмітливіші – у нативну рекламу. 

Не таємниця, що роль соцмереж та месенджерів на локальному ринку зараз сильно змістилася в бік моніторингу новин та фандрайзингу (пошуку ресурсів). Тож конкуренція за увагу користувачів у цих каналах сильно зросла і, відповідно, подорожчала. 

Натомість мережі нативної реклами, як recreativ (за Вікіпедією – це реклама, яка «вплітається» в основний потік контенту та відповідає йому за форматом і змістом, на відміну від традиційних рекламних розміщень. – Ред.), навпаки демонструють позитивну рекламну динаміку для брендів

«Для прикладу, до нас звернувся один магазин техніки з цікавим асортиментом, в якого обмаль продажів. Ми дослідили контекст й обрали для рекламної кампанії не якісь круті гаджети, а павербанки і ліхтарі та запустили нативну рекламу на майданчиках з публікаціями про відключення електроенергії. За тиждень продажі цих товарів зросли в середньому на 326%, а за ними підтягнулись й інші категорії. При цьому на рекламу клієнт витратив лише 15% від суми продажів. 

Слід розуміти, що з початком війни поведінка користувача сильно залежить від новин і саме тому нативна реклама зараз ефективна як ніколи», – пояснює керівник мережі recreativ.

Чому саме зараз – час запускати нативну рекламу

  • Швидкість. Зараз, як ніколи, важливо швидко реагувати на зміни ринку та новини. А нативна реклама дозволяє запустити кампанію з нуля лише за кілька годин при терміновій необхідності; 
  • Контроль фінансів. Тут ви визначаєте суму, яку готові витратити на кампанію, і чітко бачите звітність, а за потреби можете безболісно зупинити чи перенести кампанію; 
  • Простий процес. Для запуску нативної реклами від вас потрібно мінімум зусиль: лише бути на зв’язку та надати необхідну інформацію рекламній мережі. Тому ви можете зосередитись на інших бізнес-процесах; 
  • Безпека. Команда мережі рекреатив вже давно налагодила всі процеси на віддаленому доступі: завжди хтось на зв’язку, створює креативи та контролює лонч кампанії (випуск на ринок нового продукту, що супроводжується активною маркетинговою кампанією – Ред.). І при цьому ви не ризикуєте людським ресурсом чи фінансами; 
  • Ефективність. Специфіка нативної реклами в тому, що алгоритми показують її лише зацікавленій аудиторії та тільки на тих майданчиках, де ця реклама буде органічною і не буде ігноруватися. 

Співпраця з росією і реклама

Ще одна порада для брендів – упевнитись, що підрядник, до якого ви звернулись за послугами просування, не працює з країною-агресором. Адже це завдасть удар по репутації вашого бізнесу та принесе неабиякі фінансові збитки.

Мережа нативної реклами recreativ з першого дня повномаштабної війни не просто розірвала усі зв’язки з партнерами з росії, попри втрату великої долі клієнтів, а й приймає активну участь в інформаційній боротьбі з агресором.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!