У Львові батяри пересіли на ровери. Як це було. Фото

4722 2
У рамках міського свята – Дня батяра – відбувся перший велопроменад у стилі ретро «Батяри на роверах». Велозаїзд стартував від Домініканського собору. Його учасники проїхалися до вулиці Погулянка, а потім повернулися у центр міста.

Участь у заході міг взяти кожен охочий, попередньо зареєструвавшись та підготувавши відповідні аксесуари: класичні міські моделі велосипедів та одяг у стилі велосипедної моди початку XX століття.

Саме в цей час у Львові існувала унікальна батярська культура зі своєю мовою, піснями, кодексом честі, традиціями та одягом, а також спостерігалося пожвавлення велосипедного руху.

Такі ретрозаїзди відбуваються щорічно у багатьох країнах світу. Не є винятком і Україна, де вже три роки поспіль відбуваються ретро-круїзи у Києві, Харкові, Одесі, Миколаєві, а тепер і у Львові. Історія проведення таких заїздів виникла у Лондоні у 2009 і має назву Tweed Run. Сенсом Tweed Run є повернення до витоків велокультури.

Організатори сподіваються, що заїзд стане щорічним.

Читайте також: Як святкують VII День Батяра у Львові. Фото

Джерело: «Укрінформ»; фото - сторінка «День Батяра у Львові» в Facebook

Опублікувала Олена Марченко


Читайте також:
4 Травня, 2015 22:01
народ України непроводе навмисне індексацій зарплат і пенсій воруючи клятий вор яйценюк [***] !!!! де та яйценюку-вору його хадана куля влоб забарилася?
4 Травня, 2015 21:54
не йо-хо-хо! немає що робити і писати коресподенти,то полижить роверистам яя і не пишіть всяку муйню!!!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!