«Ріел» облаштує кільце на перехресті Городоцька – Сяйво

4343 0
ЛКП «Львівавтодор» має замовити проєкт
Фото: google maps

Фото: google maps

Будівельна корпорація «Ріел», яка будує новий житловий квартал на місці колишнього молочного заводу, облаштує кільце на перехресті вулиць Городоцька та Сяйво. Відповідне рішення про проєктування нової транспортної розв’язки погодили під час засідання виконкому сьогодні, 9 жовтня.

Читайте також: Полярон та Кінескоп. Як територію колишніх львівських заводів перетворюють на житло

Замовником розроблення проєкту стане ЛКП «Львівавтодор» за кошти будівельної компанії. Перед цим місто має утворити робочу групу, щоб урахувати всі пропозиції щодо розв’язки.

Раніше міська рада Львова звинуватила забудовника у порушенні умов договору. Торік у вересні замовник будівництва ПрАТ «Львівський міський молочний завод» написав до міської ради гарантійний лист, за яким зобов’язувався профінансувати та облаштувати кільцеву розв’язку на перехресті, а тоді розпочати безпосереднє будівництво. Втім будівництво вже почали, а розв’язка залишилася без змін. На попередньому виконкомі директор «Ріелу» Ростислав Мельник назвав цю ситуацію непорозумінням між забудовником і підрядником і знову зобов’язався профінансувати кільце.

Нагадаємо, що на території Львівського молочного заводу на вулиці Рудненській, 8 збудують два житлові комплекси із підземними та надземними паркінгами, торговельними та розважальними об’єктами. Також проект передбачає будівництво садочка на 178 місць та початкової школи.

Згідно з детальним планом, будівлі матимуть 8, 9, 10 та 12 поверхів. Загалом на місці колишнього молокозаводу зможуть жити 3470 мешканців. Парковка буде розрахована на 900 автомобілів. Реалізувати проект планують за 10 років.

Читайте також: На вулиці Авіаційній планують збудувати нову транспортну розв’язку

Згідно з даними системи Youcontrol, керівником підприємства є Роман Турик. Кінцевим бенефіціарним власником молокозаводу є фірма Параскевас Захароуліс (Кіпр), якій належать низка молокозаводів по всій Україні (в Бродах, Новоград-Волинську та Житомирі). Вагома частка акцій  ПАТ «Львівський молочний завод» належить ще одній кіпрській фірмі «ВМГ Вест Мілк Лімітед». Забудовником території є корпорація «Ріел груп», керівником якої є Ростислав Мельник. Йому належить низка будівельних компаній Львова та області. Він же висувався у 116-му мажоритарному окрузі Львова як кандидат від «Слуги Народу».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!