Політична реклама

Рішення про видачу віз Великобританії українцям тепер прийматимуть у Польщі

1559 0
Великобританія перенесла розгляд документів українців на отримання віз у своє Посольство в Польщі.

МЗС України зазначає, що українцям необхідно обов’язково заповнити візові анкети та забронювати дату подачі документів у візовий центр Великобританії в Києві, який знаходиться на вулиці Ірининська, 5/24, в електронному режимі через веб-сторінку http://www.visa4uk.fco.gov. Великобританії.

Далі візові заявки громадян та супроводжуючі документи переправляються в посольство Великобританії в Польщі, а саме в центр служби імміграції та кордонів Великобританії в Варшаві, для прийняття рішення і повертаються до візового центру в Україну протягом 15 робочих днів.

МЗС уточнює, що українцям немає необхідності відвідувати Польщу, оскільки документи треба подавати до візового центру в Києві, і ця процедура не передбачає додаткових витрат для заявників.

У свою чергу посольство Великобританії в Україну пояснило таке рішення оптимізацією витрат. Про це «Українським новинам» повідомив представник прес-служби посольства.

«Це обумовлено економічними причинами. В уряді Великобританії є трирічний план щодо скорочення витрат з держбюджету. Ця зміна є частиною цього плану...», – розповів співрозмовник.

Він також зазначив, що відправка документів від українців на отримання віз в посольство Великобританії в Польщі не вплине на терміни і посприяє більш ефективному розгляду заявок, оскільки в центрі посольства, яке займається розглядом документів, задіяно більше ресурсів і співробітників. У той же час посольство рекомендує українцям подавати документи завчасно.

У прес-службі також підкреслили, що таке рішення Великобританії стосується не тільки України. І країна за останні три роки перенесла в посольство у Варшаві розгляд документів на отримання віз, зокрема, для громадян Латвії, Литви, Чехії, Молдови, Словаччини, Болгарії та Румунії.

Як повідомлялося, 23 липня Україна і Євросоюз підписали договір про спрощення оформлення віз для громадян України.

Джерело: ZIK


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!