У Британії відбувається коронація Чарльза ІІІ

983 0
Серед запрошених також перша леді України Олена Зеленська.
Фото умовне/з відкритих джерел

Фото умовне/з відкритих джерел

Сьогодні, 6 травня, у Великій Британії відбувається коронація Чарльза ІІІ. Вона проходить у Вестмінстерському Абатстві.

Джерело: ВВС

О 6:00 год за місцевим часом у Лондоні відкрилися оглядові майданчики, що розташоввані вздовж маршруту королівської процесії від Букінгемського палацу до Вестмінстерського абатства. Вона вирушила до місця коронації о 12:20 за київським часом. Процесія прибуде до Вестмінстерського абатства близько 13:00, після чого розпочнеться двогодинна церемонія, яка складатиметься з декількох етапів.

Читайте також: Чарльз ІІІ вперше звернувся до британців після смерті королеви Єлизавети ІІ

Під час першого етапу Чарльз III буде представлений підданим. Далі він виголосить королівську присягу. На найбільш урочистому етапі Чарльз III буде коронований, він єдиний раз у житті одягне корону Святого Едуарда. Завершальним етапом церемонії стане сходження на престол. Близько 15:00 король і королева зійдуть зі своїх тронів і увійдуть до каплиці Святого Едуарда. Чарльз III змінить корону Святого Едуарда на корону Британської Імперії, після чого процесія покине абатство під гімн Великої Британії. О 16:30 король і королева привітають натовп з балкона Букінгемського палацу.

На церемонію коронування запросили близько 2,3 тисяч осіб, серед яких представники 203 країн світу. Україну на події представляють перша леді Олена Зеленська та прем'єр міністр України Денис Шмигаль.

Читайте також: Померла королева Великої Британії Єлизавета ІІ

Нагадаємо, що 10 вересня у Сент-Джеймському палаці Лондона відбулася історична церемонія проголошення нового короля Великої Британії. 

_________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!