Російські збройні формування пішли у наступ на українські позиції на Донбасі. Оновлено

2597 2
Президент скликає засідання РНБО.
Фото: ЗіК

Фото: ЗіК

Збройні формування Російської Федерації атакували позиції підрозділів Об’єднаних сил поблизу населених пунктів Новотошківське, Оріхове, Кримське, Хутір Вільний. Це сталось сьогодні, 18 лютого, зранку повідомляє Генштаб ЗСУ.

«Під вогневим прикриттям російські окупанти перейшли до активних наступальних дій та здійснили спробу просування через лінію розмежування», – ідеться в повідомленні.

У Генштабі ЗСУ додають, що окупанти ведуть обстріли українських захисників із забороненого Мінськими угодами озброєння, зокрема з мінометів калібру 120 мм, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.

Зазначається, що унаслідок ворожих обстрілів українські захисники понесли втрати, але кількість загиблих та поранених наразі не уточнюється.

«Підрозділи Об’єднаних сил, які обороняються, дають адекватну відповідь збройним формуванням Російської Федерації, окупантам наноситься вогневе ураження з метою придушення їхньої збройної активності. Втрати противника уточнюються», – кажуть у Генштабі ЗСУ.

Водночас журналіст Юрій Бутусов пише на своїй сторінці у Фейсбуку, що бої тривають із 5:00. Він каже, що таких масштабних боїв на Донбасі не було від 2018 року.

Офіс президента повідомляє, що скликається засідання Ради національної безпеки та оборони, а о 12:00 відбудеться брифінг за його результатами.

Станом на 10.30, як повідомляє Генеральний штаб, бої поблизу населених пунктів Новотошківське, Оріхове, Кримське, Хутір Вільний закінчилися.

Зазначається, що підрозділи Об’єднаних сил надали адекватну вогневу відповідь противнику та утримали повний контроль над ситуацією.

«Серед українських захисників, на жаль, один загиблий, четверо отримали легкі поранення, їм надається медична допомога. У ворога один загиблий, п’ять – важко поранених. Противник запросив режим тиші. Позиції українських захисників не втрачені», - йдеться в інформації Генштабу.

У готовності до застосування перебувають підрозділи резерву зі складу Об’єднаних сил. Ситуація повністю контрольована.

Разом з тим, як зазначив у Фейсбук ексзаступник Донецької ОДА Ігор Стокоз, унаслідок боїв загинуло двоє українських вояків і четверо поранених, один з поранених від госпіталізації відмовився.

«Противник застосовував ствольну артилерію, але наші артилеристи їх заткнули», - пише він.


Читайте також:
18 Лютого, 2020 15:57
666 ... автору -кіздєльнику ... і коли війну отій "росії" оголосиш ? ...
18 Лютого, 2020 14:03
. крадій пенсій п.дор зеленський Х.ЙЛО лалалалала
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!