Шахтарі на Львівщині організували протести через заборговану зарплату

845 0
Зарплатний борг перед працівниками ДП «Львіввугілля» тягнеться з липня та сягає уже 376, 27 млн грн.
Фото Михайла Волинця

Фото Михайла Волинця

Гірники першої зміни 4-х шахт держпідприємства «Львіввугілля» сьогодні, 8 грудня, відмовились спускатися у шахту через заборговану зарплату. А майже 40 гірників шахти «Червоноградська» залишаються під землею у знак протесту. Про це повідомив голова Конфедерації вільних профспілок України Михайло Волинець. 

За його словами, шахтарі «Лісової» вирушили перекривати дороги на Львівщині. Частина працівників вийшли на центральну площу Червонограда, де поводять мітинг. Інша частина поїхала в м. Сокаль та пікетують будівлю «Львіввугілля».

Вже понад добу на знак протесту залишаються під землею 38 гірників «Червоноградської». Люди відмовляються виїжджати на поверхню, доки з ними не розрахуються по зарплатних боргах.

Шахтарі просять посадовців вирішити проблемні для шахтарського регіону питання і виплатити людям зароблені гроші.

«В ДП «Львіввугілля» склалась вкрай критична ситуація, пов’язана з повною відсутністю коштів, що зумовлено неналежними розрахунками споживачів енергетичного вугілля, заниженою ціною на вугільну продукцію протягом року і незбалансованою держпідтримкою. Неодноразові наші звернення, претензії не дали жодного позитивного результату. Відсутність коштів призводить до невиплати заробітної плати шахтарям і, як наслідок, спричиняє зростання соціальної напруги в шахтарських колективах та регіоні в цілому», – йдеться у зверненні представників трудових колективів шахт Львівщини.

Зарплатний борг перед працівниками ДП «Львіввугілля» тягнеться з липня та сягає уже 376, 27 млн грн. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!