У Львові через невиплачену зарплату протестуватимуть шахтарі

1319 0
Шахтарі проведуть акцію протесту до будівлі Львівської ОДА.
Фото: Reuters, B.Ratner

Фото: Reuters, B.Ratner

У Львові шахтарі ДП «Львіввугілля» планують провести акцію протесту у середу, 4 серпня, через невиплачену зарплату за квітень – липень цього року. Про це повідомив депутат та голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець. 

Читайте також: Гірники шахти «Надія» обіцяють розпочати голодування

Він зазначив, що шахтарі пройдуться вулицями Львова до будівлі Львівської обласної державної адміністрації. 

«У випадку неприйняття мір по виплаті заробітної плати, залишаємо за колективами право на більш радикальні акції протесту в м.Києві до Дня Незалежності», – йдеться у зверненні профспілок до центральних та місцевих органів влади.

Станом на сьогодні працівникам держшахт за виконану ними роботу винні майже 1,7 млрд грн.

Крім того, ситуація з невиплатами шахтарям не лише на заході України, а й у всіх вугільних регіонах. У шахтарів не залишилось коштів на купівлю найнеобхіднішого, не говорячи про збори дітей до школи та виплати за кредитами.

«Попри обіцянки на найвищому рівні, гірників тримають на голодній пайці.Моновлада заявляє про дефіцит вугілля на ТЕС, про готовність купувати вугілля та електроенергії з Росії, при тому не даючи працювати вітчизняній вугледобувній галузі», – зазначив він. 

Читайте також: На Львівщині наступного року ліквідують шахту «Надія»

Додамо, що на території області працює 7 шахт, 6 з них у складі державного підприємства «Львіввугілля». Це шахти «Вiдродження», «Лiсова», «Червоноградська», «Великомостiвська», «Межирiчанська» та «Степова».

Наприкінці минулого року шахтарі ДП «Львіввугілля» півтора доби протестували під землею проти невиплати їм зарплати. Їхні рідні два дні перекривали трасу до кордону з Польщею у селі Сопошин. Аудит шахти «Надія» виявив порушення у діяльності попереднього керівництва підприємства, що призвели до збитків і заборгованості із заробітної плати гірникам.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!