Скільки фірм і компаній на Львівщині шукали працівників упродовж року

715 0
У січні-жовтні на Львівщині працевлаштували майже 15 тис. осіб.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

На Львівщині у центрі зайнятості у січні-жовтні 2022 року повідомляли про 25,8 тис. вільних робочих місць і вакантних посад. Послугами скористалися 6,5 тис. компаній та фірм.

Джерело: пресслужба Львівського Центру зайнятості

Найбільшу кадрову потребу мали підприємства переробної промисловості (23,4%), заклади сфери оптової та роздрібної торгівлі, ремонту автотранспортних засобів і мотоциклів (15,8%), а також установи галузі освіти (10,9%). Середній термін добору на заявлену вакансію тривав 18 календарних днів. Для кваліфікованих робітників сільського та лісового господарств, риборозведення та рибальства термін був дещо коротшим – 10 днів, для представників найпростіших професій – 11 днів, і 14 – для фахівців.

Загалом у січні-жовтні працевлаштували 13,8 тис. осіб, у тому числі 11,2 тис. безробітних.

Нагадаємо, що на Львівщині серед вакансій, які пропонують роботодавці, приблизно 75% – робітничі спеціальності. Ця тенденція зберігається на Львівщині уже 4 рік поспіль, і навіть повномасштабне вторгнення росії на неї не вплинуло. 

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!