Стартував прийом заяв на Премію Львова – міста літератури ЮНЕСКО

817 0
Заявки прийматимуть до 24 березня.
Фото: лмр

Фото: лмр

Вчора, 24 січня, стартував прийом заяв на Премію Львова – міста літератури ЮНЕСКО. Учасники можуть подавати заявки до 24 березня. Нагороду засновано для вшанування і надання суспільного резонансу творам сучасної літератури. Про це повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

«Ми продовжуємо традицію Премії Львова – Міста літератури ЮНЕСКО навіть в непростий для міста і країни час. Окремо хочемо подякувати колегам з Тарту, адже саме завдяки їх підтримці ми можемо продовжувати цю традицію, яка цього року набула нового змісту. Культура і мистецтво завжди були важливим елементом в боротьбі і відстоюванні цінностей та правди. І ми раді, що в цій боротьбі ви є разом з нами», – зазначив заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Переможець Премії Львова – Міста літератури ЮНЕСКО традиційно отримає 150 тисяч гривень. Окрім того, переможець нової номінації, пов'язаної з темою війни, отримає 100 тисяч гривень. Оголошення переможців конкурсу у 2023 році заплановане на жовтень. Цього року премію вручатимуть вп'яте.

Переможцями минулих років були:

-   2018 – Петро Яценко за роман «Нечуй. Немов. Небач»

-   2019 – Андрій Содомора за переклад Гесіода «Походження богів. Роботи і дні. Щит Геракла»

-   2020 – Оксана Луцишина за роман «Іван і Феба»

-   2021 – Сергій Осока за роман «Три лини для Марії»

«Цьогорічна премія буде вручаться за 2 роки – 2022 і 2023, адже минулого року у нас не було можливості це зробити. Подавати заявки учасники можуть від сьогодні і до 24 березня, тож запрошуємо до участі книги, які були опубліковані за 2 останні роки. Подавати заявки можна вже, тож запрошуємо всі організації, які працюють в сфері культури, літератури та мистецтва», – зазначила голова офісу «Львів - місто літератури ЮНЕСКО» Богдана Билинська.

В складі цьогорічного журі будуть доцентка кафедри культурології УКУ Ірина Старовойт, історик-медієвіст Василь Кметь, українська перекладачка Христина Назаркевич, письменник Остап Сливинський, журналістка Богдана Неборак.

Нагадаємо, що вистава театру Лесі «Філоктет. Античний рейв» увійшла до коротко списку Шевченківської премії 2023. Комітет визначив список творів, що увійшли до фінального туру вчора, 18 січня. Постановка «Філоктет. Античний рейв» створена за п'єсами Софокла та Гайнера Мюллера. В основі її ідеї – процес створення світу та способи його деконструкції. 

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!