Справу директора Львівтеплоенерго передають до суду

5689 0
Правоохоронці Львівщини завершили досудове розслідування стосовно директора Львівтеплоенерго.
Фото: pinterest.com

Фото: pinterest.com

Прокуратура Львівської області завершиола досудове розслідування стосовно депутата Львівської обласної ради, директора ЛМКП «Львівтеплоенерго» Степана Пакіжа, який підозрювався у скоєнні службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки, передає прес-служба прокуратури.

«Вказана особа була зобов'язана керувати підприємством та нести повну відповідальність за стан його діяльності. Проте, чиновник неналежно виконував свої службові обов’язки, чим завдав значних збитків територіальній громаді Львова», – йдеться у повідомленні прокуратури.

Слідство встановило, що Степан Пакіж всупереч вимогам регуляторних актів у сфері енергетики, не маючи законного права підписувати договори щодо постачання очолюваному підприємству 12 510 000 метрів кубічних природного газу, все ж уклав договір.

Крім цього, він перерахував фірмі-постачальнику понад 3,2 млн грн у той час, коли газ не був доставлений на підприємство.

Читайте також: Петиція проти гідравлічних випробувань у Львові набрала необхідну кількість голосів

На даний час триває ознайомлення підозрюваного та його захисника із матеріалами кримінального провадження, після цього обвинувальний акт буде скеровано до суду.

Зазначимо, що Степан Пакіж є депутатом Львівської облради, від об’єднання «Самопоміч». Він також очолює інше комунальне підприємство – Залізничтеплоенерго. Водночас Львівтеплоенерго він очолює з 2010 року.

Нагадаємо, 6 червня, прокурор Львівської області Юрій Квятківський повідомив про підозру директору ЛКП «Львівтеплоенерго» Степану Пакіжу. У разі доведення вини, керівнику підприємства загрожує до 5 років ув’язнення, а також трирічне позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!