Сирени на Львівщині лунали через загрозу ракетного удару. Головне за добу

5038 0
Коротко про головні події за минулу добу на Львівщині.
Photo by Artur Voznenko on Unsplash

Photo by Artur Voznenko on Unsplash

Учора на Львівщині лунали сирени через загрозу ракетного удару. Завдяки українським військовим удару вдалось уникнути. Про це повідомив сьогодні, 9 квітня, голова Львівської військової адміністрації Максим Козицький, підсумовуючи важливі події попередньої доби .

«Мали одне сповіщення про повітряну тривогу. Була загроза ракетного удару. Дякуємо нашим воїнам протиповітряної оборони за спокій», – зазначив він.

Пожежі. Голова ЛОВА зазначив, що 13 пожеж сухої трави ліквідували підрозділи ДСНС. Згорів понад 1 гектар землі. Паліїв притягають до адміністративної або кримінальної відповідальності, а спралювання трави у воєнний час може прирівнюватися до диверсії.

Читайте також: У Краматорську десятки загиблих через удар росіян по вокзалу 

Переселенці. За інформацією голови ЛОВА в області розселили понад 3 тисячі людей, які виїхали з-під обстрілів. Від початку повномасштабного вторгнення на Львівщині надали прихисток 297 тисячам осіб. Ще приблизно стільки ж поселилися у приватному секторі самостійно.

Ситуація на кордоні. Через західний кордон за добу з України виїхали 41 тисяча українців. Натомість повернулись в Україну 23 тисячі громадян.

Диверсії. Поліція опрацювала 1 462 звернення від громадян щодо підозрілих осіб та об’єктів. 

Нагадаємо, що учора, 8 квітня, до Львова прибув перший поїзд з евакуйованими із Краматорська. Приїхало майже 2,5 тисяч осіб. Учора російські окупанти вдарили по залізничному вокзалу в Краматорську «Точкою-У», у результаті чого загинули десятки людей та понад 100 отримали поранення.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!