Театр ім. Заньковецької отримає 700 тис грн на нові крісла та святкування ювілею

3637 0
Цьогоріч Національний академічний театр імені Марії Заньковецької отримає кошти для придбання нових крісел та відзначення 100-літнього ювілею. Однак, дирекція театру звертає увагу, що цього недостатньо, адже сама будівля потребує термінової реставрації.
фото: www.lvivcenter.org

фото: www.lvivcenter.org

У 2017-му році театр ім. Марії Заньковецької отримає 600 тисяч гривень на нові крісла та 100 тисяч на святкування столітнього ювілею театру.  Про це сьогодні під час прес-конференції повідомила директорка департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської облдержадміністрації Христина Береговська.

Художній керівник театру Федір Стригун під час прес-конференції зауважив, що окрім закупівлі крісел будівля театру терміново потребує реставрації. «Сьогодні мені соромно за стан приміщення. Коли до нас приїжджають поляки, то вони сміються, коли бачать напис «національний». Нас лякають тим, що закриють театр, але нас це вже і не лякає – просто львів’яни залишаться без нього. Про цю ситуацію я говорю вже 25 років, але нікому це не потрібно».

Додамо, у 2014-му році працівники театру ім. Заньковецької самостійно збирали кошти на ремонт сцени.

Читайте також: За кулісами. Театр імені Марії Заньковецької

За словами Христини Береговської, у рамках комплексної програми розвитку культури Львівщини на розвиток театрів області виділили 12,3 мільйона гривень. Із них 200 тисяч гривень – на театральні постановки, а один мільйон – на поїздки театрів на Схід країни в рамках проекту «Мистецтво заради миру».

Нагадаємо, у 2017-му році заплановано старт реставраційно-ремонтних робіт дахів та фасадів Львівського драматичного театру імені Лесі Українки. Найтерміновіша проблема театру – це аварійна стіна, яка може обвалитися у будь-який момент.

Підготував Петро Смирнов

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!