Тепер електролампи маркуватимуть по-європейськи

2788 0
Відтепер електричні лампи вітчизняного та іноземного виробництва реалізовуватимуться з енергетичною етикеткою, яка відповідатиме європейським вимогам.
фото: www.ac-elektro.com.ua, ecotown.com.ua

фото: www.ac-elektro.com.ua, ecotown.com.ua

Уряд прийняв постанову Кабінету Міністрів України «Про затвердження технічного регламенту енергетичного маркування електричних ламп та світильників». Відтепер електричні лампи  вітчизняного та іноземного виробництва реалізовуватимуться з енергетичною етикеткою, яка відповідатиме європейським вимогам, – йдеться у офіційному повідомленні Держенергоефективності України.

Нова постанова передбачає, що постачальники та розповсюджувачі ламп будуть зобов'язані додавати інформацію про клас енергоефективності продукції до рекламних матеріалів.

Окрім того, також було прийнято постанову «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 7 серпня 2013 року № 702». Відповідно до документу три технічні регламенти енергетичного маркування, а саме - енергоспоживчих продуктів,  холодильників та пральних машин, якими користується населення, приведені у відповідність до законодавства Європейського Союзу.

Зміни до постанови стосуються визначення сфери застосування цих технічних регламентів, вимог до технічної енергетичної документації, обов’язків постачальників та розповсюджувачів, вимог до дизайну енергетичної етикетки та мікрофіші відповідного продукту.

Читайте також: Львовом проїдеться марафон електромобілів

Наразі Уряд впроваджує систему енергетичного маркування енергоспоживчих продуктів відповідно до оновленого законодавства ЄС. Очікується, що це сприятиме посиленню торговельного обміну між Україною та ЄС, зміцненню конкурентних позицій українських підприємств, підвищенню вимог та стандартів щодо якості продукції.

Джерело: EcoTown

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!