Тато-супергерой та батьки-одинаки. Топ-10 фільмів до Дня Батька

13165 0
У третю неділю червня в Україні відзначають День Батька. Свято започаткували 19 червня 1910 року. У світі його щороку відзначають 19 березня. Національним святом цей день став у 1966 році, коли президент США Ліндон Джонсон оголосив третю неділю червня Днем Батька, після чого до відзначення Дня Батька долучилися й інші країни. Tvoemisto.tv пропонує принагідно переглянути Топ-10 фільмів про батьків-чоловіків, котрі потішать кумедними сценами та життєвими ситуаціями.
Ілюстративне фото

Ілюстративне фото

Батько нареченої (1991)

День весілля — важливий і клопіткий день для нареченої, втім для батьків він не завжди означає щастя. Наприклад, Джордж Бенкс волів би не видавати заміж свою улюблену дочку Енні. Особливо за якогось Брайана, молодого хлопця з вищого суспільства, з яким Енні познайомилася в Європі лише три місяці тому. Джордж наляканий планами доньки, втім намагається миритися з весіллям, як може. Дженні ж залишається вірити, що батько не зіпсує їй весілля.

Дерево життя (2011)

Одинадцятирічний хлопчик Джек дивиться на світ із чистотою дитячного враження. Мати вчить сина добтроті і любові, втім його батько наполягає, що головне в житті — враховувати власні інтереси. Хлопчику доводиться розриватися між різними поглядами батьків і з часом у нього розвивається ненависть до батька. 

Місіс Даутфаєр (1993)

Комедія про батька, який після розлучення з дружиною хотів частіше бачитись із сином та донькою. Йому в голову прийшла ідея — переодягнутися у жінку старшого віку і стати няненю для своїх дітей. У результаті його план провалився, втім йому вдалося довести дружині, що може бути хорошим батьком для своїх дітей.

Скажене весілля (2014)

Французька комедія про багатодітного батька Клода, котрий хотів видати своїх доньок заміж за аристократичних французів, однак усі його дочки одружилися з представниками різних національностей. Єдина надія батька — молодша донька Лаура. Якою буде реакція батька, коли він дізнається, що обранцем доньки став француз із африканської родини?

Хрещений батько (1972)

У цьому фільмі Аль Пачіно грає улюбленого сина свого батька. Потім хлопчик виростає у дорослого чоловіка, який стає главою сім’ї перетворюється на злочинця. У фільмі йдеться про становлення авторитета батька, який завдяки любові своїх синів із веселого хлопчика стає виваженим та впевненим у собі чоловіком.

Спокусник (2011)

У Німецькій комедії історія розвивається навколо сценариста Генрі, який переживає творчу кризу. Йому пропонують написати сценарій фільму за романом своєї колишньої подруги Катарини, в яку він довгі роки закоханий. У цей час перед його дверима з’являється восьмирічна дівчинка Магдалена, яка вручає йому листа, в якому йдеться, що він — її батько. Тож Генрі доводиться постійно контрастувати між улюбленими жінками і вперше відчути відповідальність.

2+1 (2016)

Життя Самуеля було легким, безтурботним і сповненим захопленнями. Але все змінилося тоді, коли одна з його численних колишніх подруг підкинула йому немовля. Головний герой вирішує, що така проблема йому явно не по зубах, і відправляється на пошуки матері дитини Глорії. Все це обернеться низкою подій, які назавжди змінять життя Самуеля. Безуспішні пошуки в іншій країні призводять до того, що життя Сема кардинально змінюється. Сем стає каскадером, а дочка Глорія стає його сенсом. І все йде добре, поки через 8 років Глорія не сказала, що понад усе хоче побачити свою маму.

Інтерстеллар (2014)

Ця історія про те, як люблячий батько-одинак в ролі Метью Макконахі виявляється ще й дуже хорошим пілотом та інженером. Йому доводиться покинути своїх рідних, аби врятувати людство і дізнатися, чи є майбутнє у всесвіті.

Заручниця (2008)

Головну роль у стрічці виконує Ліам Нісон. За сюжетом його дочку викрадають і він зробить все, аби захистити свою дитину. Це справжній бойовик про супербатька.

Життя прекрасне (1997)

Гвідо і його син Джоузе потрапляють до концтабору. Батько всіляко оберігає і захищає свого сина. Він інтерпритує все, що відбувається з ними навколо як гру, за перемогу в якій можна отримати великий танк. Умовами гри є не плакати, не скаржитись і не просити їжу.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!