ТОП-10 найпопулярніших спеціальностей у вишах України. Інфографіка

3116 0
Пропонуємо інфографіку про 10 найпопулярніших спеціальностей серед цьогорічних вступників: бюджетників і контрактників.
фото: grim.in.ua, www.gazeta.lviv.ua, newsradio.com.ua, proforientator.info, mba.alexyanovsky.com, stud-times.com.ua

фото: grim.in.ua, www.gazeta.lviv.ua, newsradio.com.ua, proforientator.info, mba.alexyanovsky.com, stud-times.com.ua

Згідно з результатами вступної кампанії 2016 року, до трійки спеціальностей із найбільшим обсягом бюджетних місць увійшли спеціальності «Середня освіта», «Медсестринство» та «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка». Серед контрактників найбільш популярною залишається спеціальність «Право». Загалом на денну форму навчання зараховано більше 465 тисяч абітурієнтів.

Бюджет

Спеціальністю з найбільшим обсягом державного замовлення виявилася «Середня освіта». Свої бюджетні місця здобуло 13 307 чоловік. На другій сходинці – спеціальність «Медсестринство» у галузі охорони здоров’я – 8 810 осіб. Замикає трійку «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка», де в результаті розподілу 7 407 місць.

Четверта позиція – «Будівництво та цивільна інженерія», 7 267 бюджетників. Майбутніх фахівців спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» – 6450 осіб. На шостому місці в рейтингу – «Галузеве машинобудування»: вивчатимуть 6 050 колишніх абітурієнтів. Сьомою за популярністю є спеціальність «Право»: цього року виші України приймуть 5 983 вступника-юриста. На восьмій сходинці – «Облік і оподаткування», де в результаті 5 908 бюджетних місць. «Початкова освіта» – 5 287 зарахованих. «Комп’ютерні науки та інформаційні технології» – 4 985 осіб.

Контракт

Найбільше охочих навчатися на спеціальності «Право» – зараховано 19 302 особи. На другому місці з 9 328 студентами – «Менеджмент». На третій сходинці – «Фінанси, банківська справа та страхування», де виявили бажання навчатися 8 707 чоловік.

Четверта в рейтингу – «Середня освіта». До заяв бюджетників також додалися документи 8 335 контрактників. У п’ятірку ввійшла спеціальність «Облік і оподаткування», за контрактом це вивчатимуть 7 447 осіб. Популярною також виявилася «Філологія», до якої входять українська та низка іноземних мов. Мовознавцями через декілька років стануть 6 843 людини. «Фармація» – ще одна популярна спеціальність серед вступників. Цього року її обрали 6 212 особи. На восьмому місці – «Економіка». Щороку її хочуть вивчати тисячі колишніх школярів, і нині їх зараховано 5 899. На «Медсестринство» зараховано 5 633 особи, а на останній позиції в десятці – «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність». За офіційними даними, підприємців-контрактників нараховується 5585 чоловік.

Читайте також: ТОП-10 найпопулярніших спеціальностей у вишах Львова. Візуалізація

Загалом зараховано 237 625 осіб на бюджет і 227 654 осіб на контракт. Таким чином, 51% абітурієнтів навчатиметься у вищому навчальному закладі за державним замовленням.

Нагадаємо, львівські університети опинилися серед лідерів за кількістю заяв абітурієнтів. Tvoemisto.tv дізнавалося, на які спеціальності найбільше прагнули потрапити цьогорічні вступники.

За матеріалами Укрінформ

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!