Трирічна дівчинка з Борислава вдихнула у бронхи заглушку до холодильника

1098 0
Пластмасова заглушка заблокувала вхід у праву легеню і застрягла на межі правого головного бронха.
Фото: Львівська лікарня Охматдит

Фото: Львівська лікарня Охматдит

Трирічна дівчинка з Борислава вдихнула пластмасову заглушку до холодильника. Медики годину діставали її з бронхи. Про це повідомили у Львівській обласній дитячій лікарні Охматдит.

Читайте також: На Львівщині трирічна дівчинка проковтнула батарейку від ваги

Медики розповідають, що дитина вдихнула заглушку о восьмій годині ранку. Тоді почала кашляти і батьки здогадалися, що це саме заглушка, бо її не виявилося в холодильнику. Тієї ж ночі дитині лікарі Охматдиту виконали бронхоскопію під загальним наркозом.

У місцевій лікарні дитині зробили рентген-знімок, але на ньому не було видно пластмасової заглушки. Дитина покашлювала, у бронхах прослуховувася свист. Під час бронхоскопії під загальним наркозом лікарі побачили, що пластмасова заглушка заблокувала вхід у праву легеню і застрягла на межі правого головного бронха.

«Права легеня була частково заблокована. Заглушка - прозора, на тлі слизової вона виглядає рожевою, як і слизова бронха. Сторонній предмет постійно зісковзував, застрягав у трахеї. Нам доводилося весь час дитину переінтубовувати. Але ми його дістали! Усе втручання зайняло близько години», – розповів торакальний хірург Олександр Колодій.

Читайте також: Шпильки, кульчики і навіть ложка. Що ковтають наші діти. Фото  

Втручання зайняло близько години. Маленька пацієнтка вже поїхала додому.

Нагадаємо, що Тvoemisto.tv з'ясовувало, що найчастіше тягнуть до рота діти. Детальніше про це читайте у матеріалі 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!