Цими вихідними відбудеться фестиваль «Ніч у Львові». Повна програма

1344 0
Фестиваль «Ніч у Львові» проводять для популяризації музейних установ міста, щоб кількість їх відвідувачів постійно зростала.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

Уже цими вихідними, 21-22 серпня, відбудеться фестиваль «Ніч у Львові». Зокрема, мешканців та гостей Львова запрошують провести ніч у бібліотеці ЛНУ Івана Франка – однієї з найдавніших книгозбірень України, в якій можна знайти друковані скарби ХІІ століття. Також цікаві події готує керівництво музею Соломії Крушельницької та музею Станіслава Людкевича.

«Ми хочемо показати людям наші таємничі простори та ознайомити їх з нашими цінними артефактами. Також у бібліотеці планується виступ музичного квартету. Тож запрошуємо всіх у неділю, 22 серпня, о 20:00 завітати до нашої бібліотеки», – цитує Василя Кметя, директора Наукової бібліотеки Львівського національного університету імені Івана Франка пресслужба ЛМР.

Читайте також: Львівський квест, або Де у місті знайти святого Юрія Змієборця

У суботу, о 18:00, влаштовують музеї Соломії Крушельницької показ фільму про Віденську оперу. Кіно розказує і показує, як функціонує один з найвідоміших оперних театрів світі за кулісами. У неділю, о 21:00, в музеї Станіслава Людкевича (філія музею Крушельницької) відбудеться показ кінохроніки з життя українського композитора, де покажуть невідомі кадри з живим маестро, його виступи.

Також у неділю в музеї Соломії Крушельницької відбудеться лекція Івана Дудича на тему: «Сара Бернар і Соломія Крушельницька. Тоска – життя заради мистецтва». Під час лекції мистецтвознавець порівняє, як ці дві відомі оперні співачки виконували головну роль у опері «Тоска». Своєю чергою у суботу в музеї Станіслава Людкевича відбудеться дискусія: «Український культурний код. Чим українці особливі?». На цій події говоритимуть про те, чим українці відрізняються від інших націй, в чому наші переваги та недоліки.

Із повною програмою заходів можна ознайомитись нижче.

Нагадаємо, фестиваль «Ніч у Львові» проводять для популяризації музейних установ міста, щоб кількість їх відвідувачів постійно зростала.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!