Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

2734 0
14 та 15 липня у Львові – театральні прем'єри, концерти класичної музики та кілька вечірок.
Фото: Радіо Максимум

Фото: Радіо Максимум

Театр

Прем’єра вистави «Прекрасні прекрасні прекрасні часи»

Історія, написана драматургинею Йоанною Віховською, розповідає про Відень 50-х років. У виставі ми знайомимось із трьома родинами, трьома моделями виховання – і дуже схожими механізмами репродукування насилля. У декораціях повоєнної Австрії розкриваються проблеми влади та травми, що існують незалежно від місця та часу дії.

Режисерка – Роза Саркісян

Вистава призначена тільки для повнолітніх глядачів. Квитки можна купити у касі театру або онлайн.

Коли: 14 та 15 липня, 18:00

Адреса: Перший театр, вул. Гнатюка, 11

Кадр з репетиції вистави (фото: Перший театр)


Моновистава «Лондон» в рамках фестивалю «Ніч у Львові»

Ця вистава – про сантехніка Гєну, про речі, над якими не задумуються люди (хоча й варто), про великі перемоги маленьких людей і про те, як стискає серце.

«Лондон» – моновистава за однойменною пєсою молодого білоруського драматурга Максима Доська у перекладі Олени Концевич. Автор досліджує поняття патріотизму і словами головного героя Гєни говорить, що Гєна читав про слово «патріотизм» у Вікіпедії, і так, там все було правильно, але це не про Гєну. Про Гєну щось ближче, щось щемкіше.

Режисер – Павло Ар’є, у головній ролі – актор театру Леся Курбаса Ярослав Федорчук.

Вхід вільний.

Коли: 14 липня, субота, о 22:00

Адреса: центр «Довженко», просп. Червоної Калини, 81

Музика

LvivMozArt

У Львові розпочався міжнародний фестиваль класичної музики LvivMozArt.

Цими вихідними відбудеться кілька концертів, заходи для дітей та прем’єра опери «Алкід» у Свірзькому замаку. Tvoemisto.tv підготувало детальну програму всього фестивалю.

Ціни на квитки стартують від 150-200 гривень. Придбати квитки можна на сайті LvivMozArt за посиланням.

 

Нічний джаз з Roman Bardun Trio

Український джазовий піаніст родом зі Львова Роман Бардун, що виступав на багатьох концертних майданчиках Європи та США, разом зі своїм тріо представить альбом APPEARANCE, який вийшов у 2017 році.

Склад колективу:

  • Роман Бардун – фортепіано
  • Василь Кобіль – контрабаc
  • Дам’ян Нєвінскі – барабани

Вхід вільний.

Коли: 15 липня, неділя, о 21:30

Адреса: центр «Довженко» (2 поверх), просп. Червоної Калини, 81

Виставки

Виставка живопису «Присутність»

Про яку саме «присутність» та «присутність» чого говорить художниця Катерини Шадріна зможе зрозуміти лише кожен відвідувач для себе. А лаконічні, тонкі та чуттєві роботи мисткині, можливо, зможуть подарувати хвилину розуміння чогось більшого.

Вхід вільний.

Виставка триває до 1 серпня

Адреса: готель Astoria, вул. Городоцька, 15

 

Виставка «Свій/Чужий» у Дзизі

Проект Романа Мініна «СВІЙ/ ЧУЖИЙ» – це демонстрація ескізів у жанрі сучасного монументально-декоративного мистецтва. Традиційна його складова – пропаганда державної ідеології. Будь-яка ідеологія має власну стратегію розвитку і відповідну систему розпізнавання ворога: поділ на «свій-чужий». Але, оскільки, ми живемо вже не за часів диктату нещадної цензури, то й не може взагалі бути якоїсь «єдиної думки», єдиного «безпомилкового» критерію і незаперечних, загальнообов’язкових оцінок та суджень.

Тема виставки резонує з радикальними настроями суспільства, але не провокує на гнітючі марні дискусії, всілякі радикальні дії і взагалі крайнощі в оцінках та їх висловлюваннях. У житті художника образ «чужого» формувала сама географія, його створювали всі прожиті роки й сам соціальний контекст – побутове середовище.

Вхід вільний.

Виставка триватиме до 22 липня

Адреса: «Дзиґа», вул. Вірменська, 35

Інші події: лекції, тренінги, вечірки

Місяць авторських читань

У Львові триває транскордонний літературний фестиваль, що триватиме до кінця липня. Щодня у Дзизі можна буде зустрітись із письменниками з Туреччини, Польщі, Чехії, Словаччини. 

Tvoemisto.tv підготувало детальну програму фестивалю. 

Початок о 19:00.

Адреса: Дзиґа, вул. Вірменська, 35.

Літня вечірка від Vedel School

Львівська школа сучасної музики Vedel School влаштовує свою першу вечірку. Спеціально для гостей гратимуть випускники та викладачі школи.

Новоспечені, а також досвідчені музиканти будуть роздавати жирні біти та груви в стилі experimental/ambient/jazz/tribal/techno в симбіозі з різною іншою чудовою музикою. Кожен з музикантів готує півгодинний сет у власному стилі та манері. 

Вхід вільний.

Коли: 14 липня, субота, з 20:00

Адреса: Ganok, вул. Заводська 31

Фото: Ganok

Вечірка на даху кіноцентру

Незабутня атмосфера ночі, фірмовий мохіто, музика, коктейлі та розваги. А також гості вечірки переглянуть загадковий кінофільм «Шоколад». 

Вхід коштує 100 грн. Квитки можна придбати у касі Lviv Film Center та онлайн.

Коли: 14 липня, субота, з 19:00

Адреса: Lviv Film Center, вул. Володимира Великого, 14а. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!