У Брюховичах планують вирубати частину лісу, щоб звести відпочинковий комплекс

1579 0
Львівська міська рада готує листи і звернення до Державної екоінспекції, Державної інспекції архітектури і містобудування з вимогою перевірити законність видачі містобудівних умов і обмежень.
Фото з фейсбуксторінки Любомира Зубача

Фото з фейсбуксторінки Любомира Зубача

У Брюховичах планують вирубати частину лісу для облаштування відпочинкового комплексу. Про це повідомив заступник міського голови з містобудування Любомир Зубач.

Він зазначив, що міське управління екології отримало заяву від ТзОВ «Оріон-Експорт» обстежити зелені насадження на їхній ділянці, що на вулиці Лікарській, 4 у Брюховичах. Працівники міськради мали б порахувати кількість і вартість дерев на ділянці. «Забудовник не приховує, що буде зводити відпочинковий комплекс, тож дерева зрубають», – зазначив він.

Фото зі сторінки Любомира Зубача. Ліворуч він позначив недобудовану школу у Брюховичах..

У 2020 році Брюховицька селищна рада видала містобудівні умови та обмеження ТзОВ «Оріон-Експорт» на Лікарській, 4.  Любомир Зубач додає, що йдеться про вирубку 500 дерев. Загалом, забудувати, каже він планують понад 13 га території.

«Йдеться про територію, яка до 2000-х років, за документами, була лісовим фондом.Але вуаля – у грудні 2001 року Брюховицька селищна рада примудряється видати/зареєструвати ТзОВ «Оріон-Експорт» акт на право постійного користування ділянкою на 13,2 га.  А за пів року цьому ж ТзОВ видає/реєструє уже акт на право власності ще однієї ділянки площею 1,15 га – фактично всередині тих 13 га. Тобто менша ділянка – це право власності, більша – право постійного користування», – каже Любомир Зубач.

Читайте також: Найбагатшими депутатами у Львівській міській раді виявились соратники Козловського

Він також каже, що справа довго була у судах різної інстанції за позовом Львівського державного лісогосподарського підприємства на рішення Брюховицької сільради, але марно.

Також зі слів Любомира Зубача триває кримінальне провадження щодо Брюховицької селищної ради, зокрема і стосовно виділення ділянок на Лікарській – за статтями «Зловживання службовим становищем» і «Службове підроблення». Через це у серпні наклали арешт на обидві ділянки.

Львівська міська рада готує листи і звернення до Державної екоінспекції, Державної інспекції архітектури і містобудування з вимогою перевірити законність видачі містобудівних умов і обмежень.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!