У лікарню на Пилипа Орлика закупили три інкубатори для передчасно народжених діток

1429 0
Це проєкт «Громадського бюджету» Львова.
Фото: Громадський бюджет, ФБ

Фото: Громадський бюджет, ФБ

У Львові реалізували перший проєкт «Громадського бюджету» за 2019-2020 роки – «Тепло громади найменшим львів‘янам». Автором проєкту є Віктор Бобик.

Для «Міської дитячої клінічної лікарні» придбали 3 нові інкубатори для догляду та лікування передчасно народжених діток.

Щорічно у відділенні патології новонароджених лікують близько 800 дітей, більша частина яких потребує використання інкубатора. Наявне у відділенні обладнання використовується вже понад 10-20 років, тому постала потреба у заківлі нових кувезів.

Як ішлося у поясненні до проєкту, для недоношених новонароджених, в яких, як правило, системи функціонування органів порушені або недостатньо зрілі, світло і повітряне середовище є чужорідними. У зв'язку з цим, таких дітей необхідно виходжувати в умовах, що забезпечують компенсацію незрілих функцій життєво важливих систем організму. Для цих цілей використовуються інкубатори, в яких можна створити мікроклімат з необхідними параметрами концентрації кисню, рівнів відносної вологості і температури. Сучасні інкубатори створюють мікросередовище з розширеними можливостями, яка дозволяє персоналу приділяти більше часу прямому догляду за немовлям і витрачати менше часу на роботу з самою системою.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!