У Львівській області відремонтують 5 прикордонних доріг

6458 0
Учора, 10-го листопада, рішення про проведення капітального ремонту 6-ти українських прикордонних доріг за кошти наданого Польщею кредиту ухвалили на засіданні україно-польської Робочої групи з питань транспорту.

Польща виділить 68 мільйонів євро кредиту на капітальний ремонт близько 175 кілометрів західноукраїнських доріг, - повідомляє прес-служба Державного агентства автомобільних доріг України («Укравтодор»).

Заступник Міністра інфраструктури та будівництва Республіки Польща Єжи Шміт та заступник Міністра інфраструктури України Юрій Лавренюк підписали рішення про ремонт ділянок таких доріг:

-О 142001 Яворів – Грушів (км 0+000 – км 19+900);

- Т 14-03 Грушів – Немирів (км 0+000 – км 12+200);

- Т 14-18 Нижанковичі – Самбір – Дрогобич – Стрий (км 0+000 – км 46+435);

- Т 14-04 Червоноград – Рава-Руська (км 3+137 – км 56+307);

-Т 14-01 КПП «Смільниця» – Старий Самбір (км 0+000 – км 29+960);

-Н-22 Устилуг – Луцьк – Рівне (км 0+420 – км 13+420).

«Мабуть досить символічно, що саме з Польщею ми плануємо втілити цей важливий проект щодо розвитку прикордонних доріг. Для України кожен капітально відремонтований кілометр є вкрай важливим. Впевнений, що з нас вийде добра команда і для обох країн ця інвестиція відкриє нові транзитні та туристичні можливості та закріпить наші торгово-економічні стосунки», – прокоментував Голова Укравтодору Славомір Новак.

Нагадаємо, через Львівщину будуватимуть найдовшу польську магістраль – Автобан А4, що стане частиною міжнародного транспортного шляху Е40 «Лісабон – Шанхай».

Додамо, через область прокладуть Шовковий шлях, про це повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян у коментарі для Tvoemisto.tv. «Ми повинні пустити через Україну транспортні потоки, які ідуть на Китай, на країни Перської затоки, Європейський Союз та країни Скандинавії. Зараз ми відпрацьовуємо стратегію. Якщо все буде гаразд, то через Львівщину прокладуть, у першу чергу, шляхи до Польщі», – зазначив очільник міністерства.

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!