Політична реклама

У львівському цирку закінчують ремонт після пожежі. ФОТО

5994 0
У будівлі Львівського цирку закінчують ремонт після пожежі, яка сталась у березні минулого року. Вже зроблено реконструкцію фоє, куполу, манежу, встановлено крісла, замінені вікна та оновлено ложу оркестру. Відкриють цирк, як і повідомлялось раніше, в березні. Точна дата не відома, - розповів медіа-порталу «Твоє місто» комерційний директор Львівського цирку Роман Здреник.

У середу-четвер в цирку закінчать роботи з встановлення апаратури системи пожежної безпеки. Вона, як розповів директор цирку, скаладатиметься з чотирьох систем: пожежогасіння, димовидалення, оповіщення та сигналізації.

«У кожній кімнаті цирку (це стосується і будинку артистів цирку, який при будівлі цирку), стоїть датчик, який буде сигналізувати задимлення чи вогонь. У кожному приміщенні: і в глядацькому залі, і в закулісній частині, де приміщення для тварин, - все окутано трубами з автоматичними датчиками, які в разі загоряння автоматично включають насоси, що вода литиметься автоматично», - пояснив Р. Здреник.

Окрім того протипожежну безпеку в глядацькому залі цирку забезпечуватимуть 30 спеціальних відеокамер, що сигналізуватимуть на пульт охорони про задимлення. Охорона одразу зможе повідомити про надзвичайний стан усіх людей, які є у приміщенні цирку завдяки системі оповіщення.

Зазначимо, що до пожежі, як розповів комерційний директор цирку, система пожежної безпеки у будівлі обмежувалась вогнегасниками.

Також в цирку замінили зовнішні вікна, відновили пультову, що була епіцентром горіння, замінюють освітлювальні прибори та вже відновили ложе оркестру.

«Було багато нарікань: «О, у вас так голосно звучить оркестр! Тепер такого не буде. Сучасні пульти і системи підсилення звуку робитимуть звук м`якішим і приємним. Також у нас буде найсучасніше світлове оформлення, яке, повірте, відповідатиме найвищому рівню концертів», - розповів Р. Здреник.

Також в цирку повністю замінили манеж, який за більше ніж 40 років існування цирку, жодного разу не реконструювався.  Циркову арену накрили каучуком, що зробило манеж жорстким та рівним (натомість як раніше були нерівності, що не дозволяли виступати з кіньми).

Крісла у глядацькій залі встановили різнокольорові: їхнє забарвлення відповідатиме секторам. Зараз закінчують маркування і регулювання сидінь.

Усі ці роботи у цирку зробили за гроші державного резервного фонду України (близько 8 млн грн). За спонсорські гроші у цирку встановлюють сучасне опалення в фоє на другому поверсі.

Відкриють Львівський цирк у березні. Конкретна дата не відома.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!