На Львівщині хочуть зробити курорт, вирубавши заповідні ліси та які штрафи будуть за порушення мобілізації. Підсумки доби

1617 0
Нині 10 квітня та 777 доба героїчного протистояння агресії рф.
Фото ілюстративне: pmg.ua

Фото ілюстративне: pmg.ua

Акцент дня: На Львівщині хочуть зробити курорт на заповідних територіях Карпат. Йдеться про гору Беньки біля Сколе, яка розташована у сусідніх заповідних територіях заказника «Зелемінь» та заповідному урочищі «Дубинське». Для цього планують вирубати 190 га заповідних лісів, зокрема ліси природного походження, віком 185 років.

Читайте також: На Львівщині відсудили землю, на якій хочуть зробити пішохідний пункт пропуску. Йдеться про землю на території Рава-Руської ОТГ.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 83 бойових зіткнення.  Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 16 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника та 2 – по його зенітно-ракетних комплексах. Уражено 3 ворожих засоби протиповітряної оборони.

Уночі російські окупанти вчергове атакували Україну, застосувавши 17 БпЛА типу «Shahed». Силами протиповітряної оборони України 14 ударних дронів було знищено.

Читайте також: Які штрафи введуть за порушення мобілізації і військового обліку. Згідно з комітетськими пропозиціями, за порушення правил військового обліку (стаття 210 Кодексу про адміністративні правопорушення) в мирний час передбачатиметься штраф від 3400 до 5100 гривень, повторно або в особливий період – від 17000 до 22500 гривень.

Разом з тим Демобілізацію виключили із законопроєкту про мобілізацію.

Та: Стало відомо, скільки українських військовополонених убили росіяни. Йдеться про вбивство 54 захисників.

Ключові події:

1. Перебування на вулиці під час комендантської години. Хто може отримати перепустку на Львівщині. Їх надають тим, хто забезпечує діяльність критичної інфраструктури області. Йдеться також про органи державної влади, волонтерів, правоохоронців тощо.

Читайте також: За яких умов студенти можуть виїхати за кордон та які документи потрібні. Пояснення. Для цього необхідно мати військово-довідковий документ від ТЦК.

Та: Львівський цирк отримав дозвіл бронювати працівників. Хто ще має право на бронь. Також телеканалам марафону Єдині новини підтвердили статус критично важливих;

2. Окупанти атакували високовольтну підстанцію на Львівщині. Через це в області було знеструмлення залізниці та промисловості.

Читайте також: Місто виступило проти будівництва житла на території колишнього Львівського автобусного заводу. Виконком ЛМР визначив, що там можуть бути лише об’єкти виробничого та громадського призначення з науковими та освітніми функціями.

Та: На реставрації «Київської фортеці» розікрали 868 тисяч грн, – слідство. Директорка музею уклала угоду з підрядником на проведення реставраційних робіт однієї з башт фортеці по завищених цінах;

3. У Львові продовжили архітектурний конкурс на відновлення музею Шухевича. Визначення переможців відбудеться 4 – 21 червня 2024 року.

Читайте також: Третина шкіл Львівщини може перейти на дистанційне навчання. У чому причина. Багато шкіл області мають укриття не у підвалі, а на першому поверсі.

Та: Чому у Львові досі не запровадили пересадковий квиток. Як повідомили у «Львівавтодор», впровадження нового функціоналу відтерміновано через хакерську атаку на систему е-квитка, яка сталася 29 березня;

4. Перше ТМО вдруге переплатить за ремонт відділення у львівській лікарні. Цього разу мінімум мільйон гривень потенційних перевитрат виявили в розрахунках закупівлі капітального ремонту приймального відділення 6-го блоку головного корпусу Першого медоб’єднання Львова, до складу якого й входить лікарня-замовник.

Читайте також: У двох львівських лікарнях будуть нові директори. Зокрема, у Центрі медицини катастроф та обласній інфекційній лікарні.

Та: У Львові понад 200 вулиць залишаться без води. Перелік адрес. До частини Шевченківського, Залізничного та кількох вулиць Франківського районів міста зупинять подачу воду з 09:00 до 18:00 год;

5. Ботанічний сад у Львові. Фоторепортаж.

Читайте також: До яких громад Львівщини приїздить найбільше туристів. Найбільше туристичний збір на Львівщині сплачують Львівська, Трускавецька, Східницька, Зимноводівська та Славська громади.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!