У Львові встановлять 20 нових камер спостереження

2071 0
Ще цьогоріч мають встановити 20 камер спостережень, а плани до 2020-го – 1500 відеокамер по місту.
Фото: lvivpost.net

Фото: lvivpost.net

Нещодавно у Центрі безпеки міста, що на вулиці Зеленій, 9, провели ремонтні роботи та відкрили новий кабінет, площею близько 40 кв м, де й опрацьовують зображення з понад 120 камер відеоспостереження, встановлених по місту.

Серед встановлених камер, 53 знаходяться в центрі міста, 8 – на території ЛКП «Збиранка», решта – у Лікарні швидкої медичної допомоги, 8-ій клінічній лікарні, Першій клінічній лікарні імені Князя Лева, а також камери СБУ та Нацполіції.

 Загалом до кінця року мають встановити ще 20 камер, а плани до 2020 року – 1500 відеокамер по місту, інформують у прес-службі міськради.

Торік ЛКП «Муніципальна дружина» отримало 5 млн грн. на купівлю та встановлення 53 відеокамер та проведення 21 км оптики. Натомість, цьогоріч підприємство отримало 3 млн грн. лише на сервер збереження та обробки камер. Решту близько 70 камер придбали адресно виділені кошти: на лікарні, на ЛКП «Збиранка» тощо.

«Наша платформа дозволяє підключати сучасні камери будь-якого типу і ставити таку аналітику, яка працюватиме на всіх камерах. Маємо закуплений центр обробки даних, тобто можемо зберігати відео протягом 30 днів.

Є бажання продовжити відеонагляд у школах, на початок взяти по дві школи у кожному районі. Розглядається можливість виділення коштів на відеонагляд периметру Консульства Польщі у Львові, а також можливість оновлення відеонагляду міської ради. Наступним етапом є в’їзди-виїзди до міста і великі перехрестя.

Ще один проект, який цього року реалізували за короткий час – відеонагляд периметру і вимірювання температури на сміттєзвалищі. Для Збиранки є встановлені спеціальні термографи, які вимірюють температуру, вищу за 40 градусів. Тобто будь-який гарячий предмет, запалювання чи горіння – одразу бачимо, таким чином аналітика на термографі уже працює», – розповів радник міського голови з питань безпеки, директор ЛКП «Муніципальна дружина» Юрій Діль.

За словами Олега Петровича, директора компанії «Техніка для бізнесу», це перша система з термографами, які контролюють ситуацію на сміттєзвалищі.

«Термограф в залежності від температури поверхні змінює колір. Підвищення температури на 20 градусів – сигнал тривоги. Ріст ще на 20-30 градусів – наступний сигнал тривоги. І вони позначаються різними кольорами. Звичайний – сірий колір, 30-40 градусів – фіолетовий, 50-60 – жовтий, далі – яскраво червоний. Будь-яке полум’я, пожежа, задимлення – усе фіксується. Контролюються всі можливі під’їзди, виїзди зі Збиранки», – зазначив Олег Петрович.

Додамо, всі камери, які встановлені у місті, є цифровими і мають захист від механічних пошкоджень та можуть працювати від мінус 30 до плюс 55 градусів. Також камери мають режим стряски – натиснувши певну клавішу, камера рухається і зливає з себе капельки дощу.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!