У Львові наразі не рекомендують відкривати магазини одягу й взуття

2700 0
Коли захворюваність знижуватиметься, то можна буде все поступово відкривати.
Фото: unsplash.com

Фото: unsplash.com

кафедри епідеміології ЛНМУ імені Данила Галицького Наталію Виноград.

«Наразі йде збільшення кількості захворювання, у тому числі тяжких випадків, що потребують госпіталізації, тому, враховуючи близький контакт покупців та персоналу, неможливо дотримуватись належного дистанціювання і вентиляції. Це – основна причина відтермінування», – каже вона.

Коли захворюваність знижуватиметься, то можна буде все поступово відкривати. За словами епідеміологині, зараз можуть дозволити лише ті сервіси, де може бути дотримання соціальної дистанції, у тому числі при обслуговуванні.

Читайте також: У Львові дозволили роботу перукарень та салонів краси

Нагадаємо, що карантин у Львові через пандемію Covid-19 запровадили 12 березня та посилили з 6 квітня. Спершу він мав тривати до 3 квітня, потім до 24 квітня, пізніше його продовжили до 11 травня, після чого знову продовжили до 22 травня. У Кабміні кажуть, що ймовірно карантин триватиме й надалі, але з поступовими послабленнями. В регіонах дозволять запроваджувати адаптивний карантин. Із 11 травня у Львові дозволили відвідувати парки і сквери, а з 12 травня – відновили роботу салонів краси і перукарень.

У Львівській області, крім Львова, послаблення карантину відтермінували до 15 травня через ріст кількості хворих на коронавірус.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!