На Грибовицькому сміттєзвалищі побудують систему дегазації

1327 0
Визначити переможця конкурсу на будівництво такої системи і підписати з ним угоду планують до кінця року.
Фото: Андрій Костюк

Фото: Андрій Костюк

ЛКП «Зелене місто» шукає підрядника для будівництва та експлуатації системи дегазації сміттєзвалища у Грибовичах. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

Заявки від учасників приймають до 15:00 10 грудня. У міськраді зазначають, що будівництво та експлуатація системи дегазації на полігоні – це вигідно, адже на сміттєзвалищі накопичилась велика кількість газу, з якого можна виробляти електроенергію і продавати її державі за «зеленим тарифом».

За користування ділянкою площею 0,6-0,8 га для станції дегазації та виробництва електроенергії переможець конкурсу повинен буде сплачувати ЛКП «Зелене місто» та ЛКП «Збиранка» не менше 10% від отриманого з продажу електроенергії доходу в рівних частках. Після підписання договору переможець має сплатити 30% авансу від свого прогнозованого річного доходу. Окрім того, він повинен сплатити по мільйону гривень Малехівській та Грибовицькій сільським радам як одноразовий внесок на розвиток соціальної інфраструктури.

Читайте також: Як виглядає Грибовицьке сміттєзвалище. Актуальні фото

Критерії, за якими конкурсна комісія обиратиме переможця, включають відповідний досвід у виробництві електроенергії, відповідні фінансові активи, найменші запропоновані терміни виконання робіт, документи, що підтверджують право власності на обладнання, та наявність кваліфікованих працівників.

Підписання договору з компанією-переможцем планується до кінця року. В умовах конкурсу зазначено, що угода буде дійсною до 31 грудня 2028 року з можливістю продовження на тих же умовах. Роботу зі спорудження системи дегазації мають розпочати наступного року – паралельно з початком рекультивації полігону. Перед тим переможець конкурсу має узгодити технічну документацію з розробником документації на рекультивацію сміттєзвалища – ТОВ «Діпрокомунбуд».

Додамо, що раніше місто закупило спеціальне обладнання для очистки інфільтратів на Грибовицькому сміттєзвалищі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!