Тимчасове житло для вагітних переселенок у Львові планують звести до середини липня

1813 0
Проєкт передбачає трохи комфортніші умови, аніж у модульних містечках: тут будуть окремі спальні та санвузли для майбутніх мам.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

У Львові територію в районі вулиці Тракт Глинянський розрівняли та підготували під будівництво житла для тимчасового перебування вагітних жінок, які рятуються від війни. Про це повідомив заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач. Реалізувати проєкт, за словами міського голови Львова Андрія Садового, планують до середини липня.

«Оскільки це буде саме тимчасове житло, то фундаменту за проєктом не передбачено, лише так звані геошурупи. Їх активно встановлюють. Далі – монтаж будинків. Зупинилися на дерев'яних конструкціях та підвищеному комфорті для вагітних жінок. У підсумку відмовилися брати готову споруду, натомість вирішили залучити архітектора і сформувати індивідуальний підхід. Знайшли ділянку, а львівське архітектурне бюро адаптувало проєкт під обрану територію», – каже він.

Читайте також: На Сихові відкриють модульне містечко для переселенців

За його словами, це вже не модульне житло, а інший формат – як конструктор з окремих деталей, який збиратимуть/монтуватимуть на місці. У результаті має бути два дерев’яні будинки на півтора поверхи максимум на 120 осіб. Проєкт, продовжує Любомир Зубач, передбачає трохи комфортніші умови, аніж у модульних містечках: тут будуть окремі спальні та санвузли для майбутніх мам, а от для відпочинку та приготування їжі простори будуть спільними.

Нагадаємо, 3 травня підписали Меморандум про співпрацю між Товариством Червоного Хреста України та Львівською міською радою щодо зведення будинків для тимчасового проживання вагітних жінок, які виїхали з місць активних бойових дій до Львова. Сума інвестицій у будівництво – 26 млн грн.

Окрім цього, уже майже місяць в Стрийському парку у Львові мешкають переселенці – українці, яким вдалося втекти з-під обстрілів із Маріуполя, Харкова, Краматорська, Київщини. Тvoemisto.tv розпитало їх про умови проживання в модульних будинках, їхнє ставлення до львів'ян та про те, яким вони бачать своє майбутнє. Детальніше читайте у матеріалі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!