У Львові почали реставрувати балкон 100-літнього будинку

933 0
Загальна вартість реставраційних робіт становить 212 тис. грн.
Фото: Бюро спадщини

Фото: Бюро спадщини

У Львові у межах програми співфінансування розпочали роботи з реставрації балкона на головному фасаді понад 100-річного будинку-пам’ятки архітектури на вул. Кирила і Мефодія, 29. Реставраційні роботи планують виконати до кінця літа цього року. Про це повідомили у ЛКП «Бюро спадщини».

Загальна вартість реставраційних робіт балкона на вул. Кирила і Мефодія становить 212 тис. грн. Проте фінансова частка мешканців становить лише 10 тисяч гривень, які є обов’язковим внеском, відповідно до умов програми співфінансування. 

«Треба наголосити, що балкони є унікальним явищем нашого міста. У жодному європейському місті немає так багато балконів, як у Львові й мешканці повинні розуміти, що це їхня власність, вона належить до їхньої площі квартири, і що вони повинні за них дбати, так само як і за свою квартиру», – зазначила очільниця управління охорони історичного середовища ЛМР Тетяна Балукова. 

Читайте також: На вулиці Глибокій у Львові відновили двері-віяло. Фото до і після

Аби взяти участь у програмі співфінансування, мешканці повинні ознайомитись із вимогами, узгодити цей намір з сусідами та підготувати визначений пакет документів. Зокрема, серед ключових умов програми є те, що балкони, еркери, лоджії повинні належати до житлових квартир, які є у приватній власності та розташовані виключно на головних фасадах будинків – пам’яток культурної спадщини Львова.

Нагадаємо, що у Львові відновили 12 історичних опор вуличного освітлення на пр. Свободи. Зокрема, відреставрували 8 трьохріжкових і 4 п’ятиріжкові опори з ліхтарями. 

_________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!