У Львові розпочались Дні раннього виявлення глаукоми. Де пройти обстеження

4244 0
Щорічна профілактична акція триває з 18 до 29 березня.
ілюстративне фото з відкритих джерел

ілюстративне фото з відкритих джерел

Сьогодні, 18 березня, у Львові стартували «Дні профілактики та раннього виявлення глаукоми». Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

Глаукома – група захворювань ока, ознаками яких є підвищення внутрішньоочного тиску, а наслідками – атрофія зорового нерву зі специфічними змінами поля зору: людина перестає помічати предмети, розташовані збоку. Хвороба призводить до повної втрати зору.

Читайте також: Де у Львові пройти обстеження на рак. Адреси, ціни

Для того, щоб попередити прогресування захворювання, львів’ян запрошують прийти в поліклініки міста до офтальмологів та виміряти внутрішньоочний тиск. Також його можна виміряти у міському глаукомному кабінеті на базі 8-ї міської клінічної лікарні

«Половина пацієнтів з глаукомою не знають про свою хворобу і звертаються до лікаря із запізненням, коли значна частина зорового нерву вже ушкоджена. Єдиним способом профілактики цієї недуги є рання діагностика», – наголошують в управлінні охорони здоров’я ЛМР, додаючи, що на початковій стадії хвороба не має симптомів.

Медики зазначають, що проходити профілактичний огляд в офтальмолога людям після 40 років потрібно принаймні раз на рік, а у випадку захворювання – частіше. Також варто перевіритись на глаукому, якщо в анамнезі є такі захворювання, як цукровий діабет, гіпертонічна хвороба, мігрені тощо.

Читайте також: У львівському Центрі легеневого здоров'я втсановили унікальну діагностичну систему

При ураженні одного ока, якщо його не лікувати, ризик виникнення глаукоми і на іншому оці за 5 років становить 29% Ймовірність настання сліпоти на одне око через 20 років після виникнення захворювання і початку лікування складає 27%, а на обидва ока – 9%. Якщо внутрішньоочний тиск утримується на високому рівні, то сліпота розвивається через 3 роки.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!