Політична реклама

У Львові розповіли, як вирішити проблему паркування

1386 0
У Львові слід впроваджувати прогресивні схеми тарифікації паркування на транзитних вулицях, встановлювати паркомати, електронні системи платежу і розвивати підземні паркінги, які до цього часу були немислимими, бо в нас не впорядковане паркування. Про це розповів 3 червня в ефірі tvoemisto.tv радник міського голови Львова з питань розвитку інфраструктури Олег Шмід.
Фото:portal.lviv.ua

Фото:portal.lviv.ua

"В Берліні немає корків, в Кракові теж, як і в інших польських містах, які мають, так зване, старе місто. Це все через те, що працює регулятор тарифу – займаєш площу міста, займаєш громадський простір – плати. Хто пільгово, хто не пільгово, неповносправні – безкоштовно, мешканці – пільгову ціну, ті, хто їде від своєї хати 300 метрів для того, щоб поставити свою машину на тротуарі – по повній програмі", – вважає Олег Шмід.

За його словами, підземні паркінги у Львові до цього часу були немислимими, бо в нас не впорядковане паркування. "Підземний паркінг – це величезні інвестиції та затрати і ніхто не вкладатиме гроші в ці речі, якщо у нас біля підземного паркінгу можна припаркуватись на газоні чи на тротуарі", – пояснює Олег Шмід.

Натомість зараз знайдуться люди, готові інвестувати в паркомати. "Управління транспорту Львівської міської ради навіть планує оголошувати конкурси на паркування і охочі будуть, бо з'явився механізм впливу на водія – в Кодексі про адміністративні правопорушення з'явився штраф", – пояснив Олег Шмід.

Нагадаємо, у травні Верховна Рада ввела нові штрафи за порушення правил паркування. Зокрема, тепер введено адміністративну відповідальність для водіїв за несплату послуг платних паркінгів, обладнаних паркоматами й автоматичними терміналами "в'їзд – виїзд".

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!