У Львові шукають волонтерів для створення вуличних поетичних галерей. Як долучитися

2086 0
Проект приурочується до 80-ї річниці «Розстріляного відродження».
фото: ГО "Граніт"

фото: ГО "Граніт"

У Львові ГО «Граніт» шукає художників та волонтерів для створення вуличних поетичних галерей, повідомляє прес-служба організації.

Акція приурочена 80-й річниці «Розстріляного відродження» – українських діячів культури, представників інтелігенції, які були знищені сталінським режимом. Стіни Львова розписують їхніми віршами та поезією їхніх сучасників. Проект має на меті вшанування українських поетів та ревіталізацію занедбаних стін.

Читайте також: Вірші на стінах: гарно, але

В організаторів акції є погоджена низка площин та закуплені витратні матеріали для створення 12 стінописів. З початку року ГО «Граніт» уже створила 16 таких проектів. Як пише Zaxid.net, нові стінописи з’являться на вулицях Листопадового Чину, 14 (вірш Миколи Вороного), Поповича, 15 (вірш Михайла Драй-Хмари), Коновальця, Шолом-Алейхема (вірші Олега Ольжича), Зерновій (вірш Майка Йогансена), Богдана Хмельницького (вірш Василя Чумака), Дорошенка (вірш Олекси Стефановича), а також на проспектах Свободи та Чорновола (вірші Богдана-Ігоря Антонича).

Охочих допомогти у розмалюванні стін міста просять зголошуватися за посиланням або написати організаторам на їхню сторінку у Facebook.

Контакти організаторів: 097 258 70 13 (Ольга Ратінська), 097 945 00 05 (Андрій Мочурад).


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!