Караванська і Половинка представили у Львові виставу-дефіле «Розмова птахів». Фото

641 0
Проєкт створили українська дизайнерка Оксана Караванська та українська співачка, актриса театру і кіно, лауреатка Шевченківської премії Наталія Половинка.
Фото: Євген Кравс

Фото: Євген Кравс

У четвер, 18 квітня, у Львівській національній опері відбулась прем’єра вистави-дефіле «Розмова птахів», яку створили українська дизайнерка Оксана Караванська та українська співачка, актриса театру і кіно, лауреатка Шевченківської премії Наталія Половинка.

У Львівській опері Караванська представила нову історію «Ukrainian Haute Couture», де авторкою сучасної вишивки вкотре стала дизайнерка Ксенія Уманська. Моделями були артисти та артистки балету Львівської національної опери.

Читайте також: Люди Твого міста:  Оксана Караванська про моду та не галицький Львів 

«Я завжди по-філософськи ставилася до власної творчості. Запитання «Модне чи вічне?» доречне як 300 років тому в часи Сковороди, так і зараз. Тому я наважуюся поєднувати всі мистецтва, аби не втратити українськості, духовності і краси. То чи стане модне вічним?», – розповіла дизайнерка та авторка вистави. 

На цей проєкт Оксана Караванська надихнулася, творячи костюми до вистави «Сад Божественних Пісень. Розмова птахів» за Григорієм Сковородою, прем'єра якої відбулася в Гарнізонному храмі в ніч на Святого Миколая у грудні 2023 р. 

Влітку цього року виставу-дефіле «Розмова птахів» покажуть у Києві та Римі.  

Зазначимо, що дев'ять років тому Оксана Караванська заснувала Vyshyvanka Couture – як цілком ексклюзивну річ у єдиному екземплярі, як спосіб повернути в життя старовинний український традиційний костюм шляхом переосмислення та відтворення його як сучасного, модного і такого, який є поза часом. Згодом ця лінія переросла в Український Haute Couture, що має на меті просування іміджу України у світі.

Минулого року у червні у Рочестері, штат Нью-Йорк, дизайнерка Оксана Караванська презентувала колекцію вишиванок Ukrainian Code.2023. У результаті зібрали понад 50 000 доларів на закупівлю медичного обладнання для українських лікарень.

Додамо, Оксана Караванська – львів'янка, українська дизайнерка. Їй належить ідея створення першого Театру мод у Львові, який успішно гастролював Україною та за її межами.

_____________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!