У Львові відреставрували фігури атланта та каріатиди на вулиці Івана Франка. Фото

4776 0
Пам'ятку архітектури місцевого значення відреставрували за 2 млн 778 тис грн.
Фотоколаж Твого міста

Фотоколаж Твого міста

У Львові завершили реставрацію фасаду будинку на вул. Івана Франка,43, зокрема скульптур атланта та каріатиди, які служать консолями. Про це повідомила керівниця управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко.

Автором скульптур є львівський скульптор Броніслава Солтис. Він виконав їх в останні роки XIX ст. А реставрацію у 2020-21-х роках провели скульптори із фірми «Ренесанс».

А так виглядали фігури до реставрації:

Нагадаємо, що фасад будинку-пам'ятки архітектури місцевого значення на вул. І. Франка, 43 реставрували за 2 млн 778 тис грн. 

Будівлю побудували за проєктом відомих архітекторів Якуба Баллабана та Юліуша Цибульського. Фасад прикрашають п’ять балконів. Центральний підтримують фігури атланта та каріатиди. Над вікнами другого поверху влаштовано пластичну групу барельєфів жіночих голівок. Вікна другого та третього поверхів декоровані обрамуваннями та мандриками.

Додамо, що ПП «Архітектурна майстерня «Ренесанс» створена у 2004  році, її офіс знаходиться у Пустомитах. Власниками є Роман Мельник та Михайло Гаврих.

Фото Лілії Онищенко

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!