У Львові відзначать День кримськотатарського прапора

1373 0
Урочисте підняття національного прапора кримськотатарського народу відбудеться за участі кримських татар та всіх небайдужих.
Фото: Костя Бєглов

Фото: Костя Бєглов

26 червня, у неділю, кримські татари відзначають День національного прапора. З цієї нагоди у Львові на флагштоці перед будівлею міської Ратуші об 11:00 піднімуть кримськотатарський прапор, аби підтримати кримським татар і нагадати, що Крим – це Україна.

Читайте також: Між паранджею та вишиванкою

Як розповів виконувач обов’язків муфтія Духовного управління мусульман «Умма», кримський татарин Мурат Сулейманов, прапор для його народу є особливим символом.

«Для мене – як для кримського татарина, для мусульманина, прапор найперше символізує любов до свого народу. Мудрого та стійкого. Якщо ми будемо читати історію нашого народу, то прийдемо до важливих для кримських татар речей. Тож той мінімум, який можемо зробити задля вшанування наших предків, це пошанування нашого прапору. Наш прапор – це пам’ять про те, що ми з Криму, що ми завжди будемо з ним і завжди будемо любити свій народ», – зазначив Мурат Сулейманов.

Традиція відзначати День кримськотатарського прапора стала уже стала щорічною. 

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!