У Львові вперше відкриють «Університет інтелекту» для школярів. Програма

2960 0
Освітній захід «Університету інтелекту – біля Ратуші» відбудеться 26 вересня, об 11:00 год. на площі перед входом у львівську Ратушу. Як розповів у коментарі Tvoemisto.tv, директор Інтелектуального навчально-наукового центру професійно-кар’єрної орієнтації та модератор події Олександр Захар’яш, захід має на меті підсилити формування наукового та культурно-просвітницького іміджу Львова, а також залучити дітей шкільного віку до ранніх наукових досліджень.
фото: city-institute.org, old.lp.edu.ua, lp.edu.ua

фото: city-institute.org, old.lp.edu.ua, lp.edu.ua

Урочисте відкриття «Університету інтелекту біля Ратуші» відбудеться об 11:00 год., програма триватиме до 17:00 год.

 «Така подія відбувається у Львові вперше, – розповів Олександр Захар’яш. – Захід організовано в межах кластера «Освіта» Національним університетом «Львівська політехніка», за сприяння Інституту міста. За його словами п. Олександра, така форма заходу народилася в науковому середовищі та серед людей, які зацікавлені у позитивних змінах в освіті.

Сьогодні тотальна інформатизація, на думку науковця, має риси примусової, адже діти багато про що дізнаються, а молоді люди створили собі ілюзію, що знають про те, що чують. «Але чути про факт чи явище – зовсім не те ж саме, що знати насправді. Ми – педагоги вищої школи дуже болісно спостерігаємо, коли молода особа опиняється на комфортній для себе платформі – і це така невелика купина, а довкола – болото… Вона чує багато і різного, але, не маючи певної глибини знань, виростає у демагога, і це відчутно не лише в технічних проявах фаху», – відзначив Олександр Захар’яш.

«Ми готові виходити до суспільства і пропагувати ідею освіти. Маємо у цьому досвід, вже протягом 5-ти років організовувати виїзні акції по всіх областях західно-наукового регіону і проводили культурно-просвітницьку роботу від НУ «Львівська політехніка». Цей захід – результат турботи про стан сьогоднішньої освіти і має на меті допомогти дітям та батькам якомога раніше ставати на шлях професійного самовизначення», – розповів О. Захар’яш.

За його словами, суботні заходи розраховано на широку аудиторію: «Будемо мати багато експромту, зокрема цікаву рубрику – «Бліц-інтерв’ю з щасливою людиною». Науковці, викладачі матимуть змогу поділитися тим, як прийшли до кар’єри, розкажуть про свої здобутки. Сподіватимемося такий захід матиме успіх. Для нас важливо створити для дитини, учня до певної міри умови провокації, щоби діти мали якомога ближчий доторк до науки, аналізуючи певні явища, наприклад. Будь-хто з вченим ступенем відповідатиме на будь-яке дитяче запитання про світ науки і техніки».

У програмі заходу:

Цікаві досліди з фізики, хімії, механіки.

Безпосереднє спілкування з науковцями Львівської політехніки.

Круглі столи та лекції.

Майстер-класи:

Як своїми руками створити найпростіше джерело електричного струму.

Подарунок дорогій людині із власноруч вирощеного кристалу.

Виготовлення елементарних електронних схем.

Модеруватиме захід Захар’яш Олександр Сергійович, канд. фіз.-мат. наук, доцент кафедри фізики, директор Інтелектуального навчально-наукового центру професійно-кар’єрної орієнтації, Національний університет «Львівська політехніка».

Підготувала Оксана Антонів


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!