У Львові з аукціону продали дві земельні ділянки і готують ще три

2839 0
У міській раді відбувся земельний аукціон. Торги були результативними, тож Львів уперше з початку року заробив на продажу земельних ділянок та права оренди на них. Дві ділянки купили під виробництво та будівництво житлового будинку, а ще на дві викупили право оренди.

Так, з молотка продали велику ділянку, площею 4097 квадратних метрів на вулиці Шевченка, 323. Вона має несільськогосподарське призначення. Стартова ціна продажу становила 1 196 570 гривень, пишуть Львівські новини онлайн.

За право придбання боролися двоє учасників, переможцем стала компанія з турецькими інвестиціями "Онур", яка останні декілька років постійно виграє тендери на ремонт доріг.

Як розповів начальник управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин міськради Михайло Бокало, раніше "Онур" придбав землю на вулиці Шевченка і збудував власний завод. Сьогодні компанія докупила землі поруч, аби розширити виробництво.

Ще одну ділянку, площею  0,0162 га на вул. Мацієвича купила фізична особа для будівництва житлового будинку. Вартість цієї ділянки 140 тис. грн.

За право оренди, терміном на п'ять років на ділянку №1 на вулиці Хоткевича (навпроти АЗС) змагалися аж 11 учасників торгів.

Стартовий розмір річної орендної плати за ділянку становив 29 226 гривень, проте торги були настільки активними, що завершилися лише тоді, коли розмір орендної плати перевищив стартовий більш як вдвічі – 70 544 гривні (без ПДВ).

На цій ділянці, яка займає 450 квадратних метрів, мають встановити автомийку. Зі слів чиновника, саме з тієї причини виник ажіотаж довкола ділянки.

Окрім того, на п'ять років продано право оренди ділянки на вулиці Хоткевича (навпроти АЗС) за 29 905,88 гривень (стартовий розмір річної орендної плати становив 28 085,88 гривень). На цьому місці встановлять павільйон збірно-розбірних конструкцій.

За словами Михайла Бокала, уже другий рік поспіль до продажу з аукціону у Львові готують лише невеликі за площею земельні ділянки.

"Великі ділянки під багатоповерхове будівництво чи промислові об'єкти навіть не готуємо, бо немає потреби, – каже Михайло Бокало. – Маємо такі наділи, проте їх ніхто не бере. Тож уже другий рік працюємо виключно над малими за площею ділянками".

Як зауважив начальник управління, за бажання потенційних покупців, у міськраді готові запропонувати відповідну ділянку великої площі: "А без заяв від претендентів немає потреби витрачати кошти на підготовку документації щодо великих ділянок".

Наступний земельний аукціон у Львові відбудеться у липні. Через два тижні, 7 липня,  пропонуватимуть три ділянки, на які вже є претенденти. Серед найцікавіших об'єктів – ділянка на вул. Богдана Хмельницького за 1,2 мільйона гривень та кілька маленьких – під індивідуальну забудову.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!