У Львова з'явилося ще одне місто-побратим

2492 0
Мер Львова Андрій Садовий підписав угоду про співпрацю.
фото: вікіпедія/ Мехелен

фото: вікіпедія/ Мехелен

Бельгійське місто Мехелен стало новим побратимом Львова. Сьогодні, 20 квітня, мер Львова Андрій Садовий підписав угоду про співпрацю з мером міста Бартом Сомерсом. Про це повідомив Андрій Садовий у своїх соцмережах. 

«Ми познайомились з паном Сомерсом минулого року на Урбан форумі у Львові. Він дуже перейнявся ідеєю та місією екосистеми UNBROKEN, яку ми розвиваємо у Львові. На той час він також працював міністром регіонального розвитку уряду Фландрії. Це один із чотирьох регіонів Бельгії. Завдяки його підтримці Уряд Фландрії прийняв рішення виділити 1.5 мільйона євро на будівництво у Львові Центру допомоги українцям, які зазнали тортур на війні. Дуже складна, але важлива тема. Сьогодні вже триває реконструкція приміщення, де вже цього року запрацює новий реабілітаційний центр», – йдеться у повідомленні. 

Читайте також: Данське місто Орхус стало двадцятим містом-побратимом Львова

Цей проект розпрацьовується із закордонними фахівцями, щоб надавати спеціалізовану точкову допомогу українцям, які пройшли складні випробування і муки.

Важливим елементом буде мистецька складова. Адже, за словами Садового, у творіння чогось нового людина може сказати те, чого не вимовити словами.

Нагадаємо, які ще міста-побратими має Львів і що це означає, читайте за посиланням

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!