У МОЗ пояснили, чому в Україні так багато заражених коронавірусом медиків

1841 0
Серед усіх заражених коронавірусом в Україні – 20% медики.
Фото: Радіо Трек

Фото: Радіо Трек

Заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко розповів, чому в Україні досить високий рівень захворюваності Covid-19 серед медичних працівників. Про це повідомляє УП з посиланням на інтерв’ю Віктора Ляшка Радіо Свобода.

Серед усіх заражених коронавірусом в Україні – 20% медики. На думку Ляшка, це комплексна проблема держави і такому високому рівню є поясненння.

«Україна не є унікальною країною. Кількість випадків інфікування серед медичних працівників висока в різних країнах. У нас 20% — так, це великий показник. Але цьому є пояснення. Тому що питанням інфекційного контролю, тобто профілактики внутрішньо-лікарняного поширення інфекційних хвороб (без різниці яких: крапельна група, повітряно-крапельна, контактних) в нашій країні досить мало приділялося уваги. Реєстрація випадків внутрішньо-лікарняних хвороб у нас була нижче європейського рівня. Це точно. Не звертали увагу. І різні чинники на це впливали, у тому числі і купівля лікарських засобів безпосередньо пацієнтом, антибіотиків, антибіотиків останніх поколінь і тому подібне», - каже він.

Читайте також: «Небезпека може чекати на кожного», – терапевтка лікарні швидкої допомоги розповіла, як захворіла на Covid-19

Тому, за його словами, коли говоримо про те, чому так багато, тому що в побудованій в самій системі охорони здоров’я не було зонування: де небезпечна, де безпечно чиста зона.

«Питання виходів з боксів і заходу в ординаторські, як воно це все повинне відбуватися, де повинна проводитися дезінфекція – все це було тільки в навчальних процесах, а на практиці інфекційна служба була не готова», — додає він.

Нагадаємо, що в Україні станом на сьогодні понад 23 тисячі інфікованих коронавірусом.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!