У МОЗ затвердили єдиний протокол для лікування Covid-19

4402 0
При госпіталізації пацієнта обстежуватимуть за чотирма показниками.
Фото: Роман Балук

Фото: Роман Балук

Міністерство охорони здоров’я затвердило протокол лікування коронавірусної хвороби Covid-19. 

Читайте також: Ми маємо шанс уникнути епідемії. Науковиця про дію коронавірусу та його мутації

Протокол дає змогу лікарям використовувати у практиці чіткий алгоритм призначення та застосування лікарських засобів для лікування груп пацієнтів з підтвердженою коронавірусною хворобою при середньотяжкому, тяжкому та критичному її перебігу, враховуючи міжнародний досвід.

При госпіталізації пацієнта обстежують, щоб оцінити його клінічний стан і застосувати ті чи інші ліки для симптоматичного лікування, адже офіційної вакцини від коронавірусу немає.

Перелік обстежень при госпіталізації:

  • ЕКГ з метою виключення подовження інтервалу QT;
  • загальний клінічний аналіз крові з підрахунком форменних елементів;
  • загальний клінічний аналіз сечі;
  • біохімічний аналіз крові; визначення рівня глюкози крові.

Лікування призначають індивідуально, за письмової згоди пацієнта. Повний текст протоколу можна переглянути за посиланням.

За прогнозами госпіталізації потребуватиме до 15% пацієнтів, в тому числі тяжкий і критичний перебіг очікується до 5% випадків.

Читайте також: Усе, що треба знати про коронавірус в Україні

Нагадаємо, що у США почали випробовувати вакцину від Covid-19 на людях. Крім цього, ВООЗ почала офіційно тестувати вакцину від коронавірусу, а у Чехії офіційно дозволили використовувати експериментальний препарат для лікування коронавірусу. В Штатах також невдовзі почнуть клінічні дослідження, щоб перевірити, чи є ефективними проти COVID-19 популярні препарати для лікування малярії, які містять хлорохін та гідроксихлорохін.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!