У неділю увесь світ танцюватиме Zouk задля миру в Україні

2752 0
21 вересня у всьому світі відзначають День миру. Вже третій рік поспіль саме цього дня танцюристи соціального бразильського танцю Zouk (зук) з України та світу беруть участь у танцювальному флеш-мобі.

Цьогоріч у Львові флеш-моб розпочнеться в Італійському дворику у неділю, 21 вересня, о 16:00. В цей день десятки танцюристів зі Львова та більш, як 160-ти міст із 50 країн світу виконуватимуть спільну для всіх яскраву хореографію Zouk у синьо-жовтому дрес-коді, аби підтримати українців в їхньому прагненні жити в мирній та вільній Україні, повідомляє прес-служба Львівської міськради.

"Особливістю заходу є те, що більш, як 5000 учасників зі всього світу танцюють спільну хореографію в один і той самий час. Цікаво, що цього року IZFM проводиться на підтримку миру в Україні, танцюристи з усього світу танцюватимуть у синьо-жовтих кольорах", – інформують організатори.

Довідка:

Слово Zouk походить з мови франзузьких креолів і перекладається, як "вечірка". Це стиль танцювальної ритмічної музики, що виник у першій половині 1980-х років на французьких островах Гваделупа, Мартиніка, Гаїті, Сент-Люсія і став популярним завдяки творчості груп Grammacks і Exile One. Як і багато латиноамериканських танців Zouk починався як плавний танець, подібний на сальсу, румбу, танго та бачату. Zouk, який танцюють зараз, є його бразильською інтерпретацією. Зук повністю відкритий для імпровізації, тут немає чітких рамок чи послідовностей, які в людських стосунках. У музикальному стилі зук можна почути різні музичні традиції. Тут є впливи арабських мотивів, елементи фламенко, нотки африканської музики і багато іншого.

Контактні особи: організатори флеш-мобу у Львові Лілія та Денис Проданови, тел. (097) 922 16 51, (068) 501 48 75, еmail: [email protected].


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!