У парку Франка відзначили День людей похилого віку. Фото, відео

1394 0
Основні події відбулися 1 жовтня, зокрема відкрили тематичну виставку.
фото дар

фото дар'ї кучер

У парку імені Івана Франка сьогодні, 6 жовтня, відбувся танцювальний захід «Молоді душею і серцем».

Його приурочили до Міжнародного дня людей похилого віку, який традиційно відзначають 1 жовтня. Літні містяни мали змогу побачити танець «Сопілкарі» у виконанні вокально-хореографічного ансамблю «Сонечко», а також самі потанцювати.

Як повідомила завідувачка відділення соціальної адаптації Львівського міського територіального центру ЛМР Оксана Ткач у коментарі Tvoemisto.tv, основні події відбулися 1 жовтня, зокрема відкрили тематичну виставку. Через карантин масштабних заходів не проводять, але вже другий тиждень поспіль збираються невеликими групами по 10-15 людей і обов’язково на свіжому повітрі.

«Сьогодні в нас танцювальний захід, а в п’ятницю – похід до ресторану. Також була низка інших активностей – читання поезії, співи тощо. Окрім цього, в кожному районі в нас діють центри денного дозвілля, за якими закріплені організатори. Вони проводять для людей поважного віку мандрівки, екскурсії», – каже вона.

Нагадаємо, що 1 жовтня на пл. Ринок відкрили виставкову експозицію «Золота Осінь». Її мета – привернути увагу відвідувачів до таких цінностей, як повага, толерантність, відкритість і співпереживання. Підвищити мотивацію для молоді та мешканців Львова у вияві поваги до старших, а також показати, що життя в осінньому віці може бути насиченим, цікавим та радісним.

Для довідки

Україна, як повноправний член ООН, підтримала ініціативу міжнародного співтовариства і з 1991 року щорічно відзначає цей День людей похилого віку. Рішення про щорічне відзначення в Україні Міжнародного дня громадян похилого віку та створення належних умов соціального захисту пенсіонерів, людей з інвалідністю, одиноких непрацездатних громадян затверджено урядовою постановою від 26 вересня 1997 року № 1066 «Про щорічне відзначення Міжнародного дня громадян похилого віку».

Фото Дар'ї Кучер та з Фейсбук-сторінки 

Львівського міського територіального центру ЛМР (надання соціальних послуг)


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!