У поліції назвали чотири версії падіння літака під Львовом

3165 0
За фактом відкрили кримінальне провадження за ч.3 ст.276 КК України.
Фото: Варта-1

Фото: Варта-1

У поліції назвали чотири версії падіння літака у Сокільниках. Правоохоронці називають серед причин помилку пілота, помилку командно-диспетчерського пункту, технічну несправність літака та несприятливі метеоумови. Про це сьогодні, 7 жовтня, під час брифінгу повідомив заступник начальника слідчого управління ГУ Національної поліції у Львівській області полковник поліції Андрій Кумечко.

«Це був плановий рейс, літак слідував із Іспанії у Туреччину через Львів і перевозив вантаж поперечних підсилювачів дверей та даху до автомобілів «Рено». У той самий день, коли сталась катастрофа, відкрили кримінальне провадження, досудове розслідування у якому проводять працівники слідчого управління поліції Львівщини. Поліцейські вилучили бортовий самописець літака, документацію та скерували їх на відповідні дослідження. У провадженні також призначено ряд експертиз, які дадуть можливість остаточно встановити причини того, що відбулось. Окрім того, як тільки дозволить стан їхнього здоров’я, ми опитаємо членів екіпажу», – каже він.

Читайте також: Державіаслужба заборонила польоти авіакомпанії, чий літак розбився біля Львова 

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 3 ст. 276 (порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного, водного чи повітряного транспорту) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років.

Нагадаємо, 4 жовтня, близько 6:45 біля Львова впав вантажний літак, що летів із Віго (Іспанія). Літак зробив аварійну посадку за 1,5 км від злітної смуги в Сокільниках, хоча мав зробити дозаправку у львівському аеропорту. Під час падіння літака загинуло 5 людей, ще троє отримали травми і нині перебувають у лікарні. Сьогодні ж Державіаслужба припинила дію дозволів на польоти ПАТ «Авіакомпанія «Україна-Аероальянс», якому належав літак.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!