Учні львівської школи пошили рекордну кількість екоторбинок. Фото

1516 0
Учасники виготовляли торбинки, розмальовували їх, прикрашали аплікаціями, вирізками, орнаментами.
фото надали у школі №98 міста львова

фото надали у школі №98 міста львова

Учні Львівської школи 98 пошили рекордні 3160 екторбинок у межах Всеукраїнського проєкту «Мішечок», та посіли перше місце в конкурсі серед молоді з усіх  регіонів України.  У проєкті взяли участь 313 навчальних закладів, пошивши 47 269 мішечків, якими тепер користуються в повсякденному житті. Виготовлені мішечки планують продати на ярмарці, використати для челенджів та безкоштовно передати соціально вразливим категоріям.

Учасники виготовляли торбинки, розмальовували їх, прикрашали аплікаціями, вирізками, орнаментами. Старші шили торбинки самостійно, меншим допомагали батьки та родичі. Загалом у Львівській області до конкурсу долучилися 658 учнів, які разом пошили 4 831 мішечок. У результаті перемоги школа отримає подарунок – принтер для сублімаційного друку. 

За словами координаторів заходу, діти планують продавати мішечки на шкільних та міських ярмарках, проводити флешмоби на екотематику в мережі, просвітницькі акції біля супермаркетів, а у вересні подарувати разом з канцтоварами для школярів з соціально вразливих категорій.

Додамо, що, за даними Zero Waste Europe, середній час використання одного пакета — 25 хвилин. Середньостатистичний українець використовує близько 500 пакетів на рік. Якщо порахувати за кількістю населення, то за рік викидається близько 20 млрд пакетів.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!